Ми у Facebook
22.01.2012, 10:11

На Рівненщині шукатимуть бурштинових янголів [+Фото]

Новий "бурштиновий" проект стартує в області. Тепер Рівненщину популяризуватимуть як "край бурштинових янголів". Рівненська обласна державна адміністрація вже почала в області відповідний конкурс.
За словами заступника голови Рівненської ОДА Олексія Губанова, конкурс "Рівненщина — край бурштинових янголів" став продовженням міжнародного бурштинового форуму, який відбувся на Рівненщині торік.


За регламентом конкурсу взяти участь у конкурсі можуть усі охочі мешканці області. Для цього не важливий жанр чи методика виконання роботи, вони мають бути присвячені янголам. Використовуючи різну техніку — від пап’є-маше та макраме — до ліплення з глини та різьби по дереву.

- Приймати роботи будемо до Великодня, — зауважив Олексій Губанов. — Потім в Музеї бурштину відбудеться парад янголів. А найвдаліші визначатиме кваліфіковане журі, до складу якого увійдуть і виробники бурштинових прикрас та художники. Проекти янголів-переможців оздобимо "сонячним каменем". Бурштинові нагороди отримають і переможці.

Найцікавіші вироби залишаться у Музеї бурштину. Крім того, цьогоріч у Рівненському обласному краєзнавчому музеї планують провести "Бурштинові гостини".





На правах реклами