Ми у Facebook
24.01.2012, 15:05

Комунальники Рівненщини — найбільші порушники антимонопольного законодавства

Переважна більшість порушень, які фіксуються рівненськими антимонопольниками, відбуваються у сфері житлово-комунального господарства. Зокрема, майже 70% водо- та теплопостачальних організацій області надають населенню неякісні послуги, проте платити за них вимагають у повному обсязі.
— Така ситуація у нас спостерігається кожного року і тенденції до зменшення, на жаль, немає, — говорить голова Рівненського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Віктор Боденчук. — Більшістю тепло- і водопостачальних організацій споживачам надається неякісний теплоносій, а рахунки для населення виставляються у повному обсязі. У нас на "гарячу лінію" було до 50 звернень громадян щодо порушення термінів початку опалювального сезону. Початок затягувався, а людям виставляли рахунки. Багато нарікань було на холодні батареї, тобто були неякісні теплоносії, та на гарячу воду.

Неякісні послуги — не єдина провина рівненських комунальників. У Рівненському обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України фіксували й факти, коли певних послуг комунальники взагалі не надавали, а плату за них споживачам нараховували. Також були виявлені факти встановлення необґрунтованої вартості послуг та порушення при укладанні договорів із споживачами.

За словами Віктора Боденчука подібні порушення були виявлені з боку КП "Рівнерайкомуненергія", КП "Екосервіс", ТзОВ "Рівнетеплоенерго", КП "Теплотранссервіс", КП "Дубноводоканал", КП "Сарнитеплосервіс", КП "Радивилівтеплосервіс", Кузнецовське міське комунальне підприємство, РОВКП ВКГ "Рівнеоблводоканал", ОКП "Водоканал" (м.Острог), та КП "Рокитнекомуненергія".

— В деяких випадках ми застосували заходи попереджувального характеру, тобто надавали підприємствам рекомендації щодо усунення порушень, — зауважив Віктор Боденчук. — Але, коли ми бачили, що підприємства здійснюють такі порушення неоднократно, ми застосовували штрафні санкції. Порушники були оштрафовані на суму 98,5 тисяч гривень, які були сплачені, а порушення припинені.

Серед порушників законодавства виявилося й ПАТ "AES Рівнеобленерго". Підприємство, зловживаючи монопольним становищем на ринку постачання електроенергії, безпідставно стягувало зі споживачів плату за пломбування лічильників при первинному підключенні. Це порушення припинили, а ПАТ "AES Рівнеобленерго" сплатило 25 тисяч гривень штрафу.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ