Ми у Facebook
02.02.2012, 18:01

Рівненському науковцю, що заперечував теорію Ейнштейна, відкрили меморіальну дошку

На кафедрі гідравліки, що знаходиться у п'ятому корпусі Національного університету водного господарства і природокористування у Рівному, вшанували пам’ять видатного науковця, професора Олексія Костіна. 1 лютого йому виповнилося б 100 років. У вестибулі корпусу професору відкрили меморіальну дошку.
Відкриття меморіальної дошки було ініціативою аспірантів, що працювали під керівництвом Олексія Костіна. Їхню ідею підтримали й рідні та близькі професора.

- Він був дуже добрим та людяним керівником, - пригадує його колега, доцент кафедри гідравліки НУВГП Юрій Рогалевич. - Завдяки ньому кафедра дуже піднялася. При ньому була добудована лабораторія для наукових досліджень, що дала можливість для проведення якісної наукової роботи. На кафедрі була дуже приємна атмосфера. Вважаю, що про такого керівника можна просто мріяти.



Юрій Рогалевич пригадує, що Олексій Костін на сторінках наукових видань навіть сперечався з Ейнштейном, заперечуючи його теорію відносності. І як стверджували провідні науковці, він мав рацію...

До свого століття Олексій Костін не дожив лише 5 років, і як стверджують рідні, він до кінця своїх днів він був дуже активною людиною.

- Він був дуже добрим і чуйним, - пригадує онук професора Олексій Муляренко. - У свої 95 років, окрім занять наукою, він грав на піаніно, освоював комп'ютер й читав Біблію. Ми з ним на будь-які теми могли поговорити, він підказки й поради мені давав.





На правах реклами