Ми у Facebook
06.02.2012, 10:18

На Рівненщині три працівниці Ощадбанку викрали понад 5 млн грн з банку [ОНОВЛЕНО]

У крадіжці понад 5 мільйонів гривень звинувачують працівників обласного відділення Ощадбанку.
Фігуранти вже порушеної кримінальної справи – головний бухгалтер, завідуючий сектору касових операцій та касир-контролер. Схема крадіжок досить проста, - розповідають правоохоронці.

Головний бухгалтер, якого називають організатором злочинної групи, давала вказівки завідуючій сектору касових операцій отримати готівку зі сховища та передати без оформлення будь-яких документів старшому касиру-контролеру. Останній згодом і передавав кошти бухгалтеру, - встановили слідчі СБУ.

Була у банківських злодіїв і схема як приховати вже вчинені крадіжки. Наразі шахраї-банкіри в СІЗО. Суд обрав їм міру запобіжного заходу тримання під вартою. Та коли справа потрапить до суду, прогнозувати в прокуратурі не беруться.




Як повідомляє Gazeta.ua, "Організатором групи була головний бухгалтер обласного управління АТ "Ощадбанк". Вона давала вказівки завідуючій сектору касових операцій отримувати готівкові кошти зі сховища та передавати без оформлення будь-яких документів колишньому старшому контролеру-касиру сектору касових операцій, яка в подальшому передавала кошти керівниці", - розповіла керівник прес-групи обласної СБУ Інна Ілючок.

Головний бухгалтер заохочувала спільників і нараховувала їм різноманітні премії та надбавки.

"Завідуюча касового вузла, маючи право доступу до інформації, яка обробляється в комп'ютерах філії, використовуючи пароль для входження в операційну систему банку підлеглих, без їхнього відома несанкціоновано вносила завідомо неправдиві дані щодо передачі та отримання від районних відділень банку надлишків готівкових коштів", - додали в СБУ.

В обласному управлінні "Ощадбанку" відмовилися коментувати ситуацію, однак пояснили, що в листопаді минулого року на посаді головного бухгалтера філії працювала Галина Хижняк, а завідувачкою касового вузла – Олена Моєсеєць.

Читайте також:
На Рівненщині знову обікрали Ощадбанк [+Відео]
Куди екс-банкір подів 3,5 млн гривень?





На правах реклами