Ми у Facebook
15.02.2012, 12:18

Свято проводів зими переїжджає з Рівненського зоопарку в парк Шевченка

Раніше свято проводів зими проходило у Рівненському зоопарку

Цього року Масляну святкують з 20 до 26 лютого. При цьому прощена неділя припадає на 26 лютого, саме на неї в народі проводять найбільші гуляння.
Масляна походить від старовинного язичницького свята проводів зими, що зберігалося після прийняття християнства. Головною стравою на масляну є, як відомо, млинці, які смажать щодня з понеділка. Також Масляна відома всенародним гулянням: це танці, співи, катання з гірок, на санчатах, спорудження масляного опудала, вогнища тощо. Триває масляна тиждень.

Масляна святкується в останній тиждень перед Великим постом, 20 лютого, і триває сім днів. Це свято уособлювало пробудження природи від зимового сну, означало початок польових робіт. Як правило, в останню неділю календарної зими проводжають зиму.

У Рівному відзначення проводів зими традиційно проводили на території зоопарку. Але цьогоріч усі масові заходи відбуватимуться у парку Шевченка. Детальніше про усі святкові заходи портал OGO.ua повідомить згодом.

В смт Мирогоща Дубенського району Рівненської області у лютому щорічно відбувається традиційне свято «Проводи зими».

Острог запрошує усіх на «Проводи Зими». 19 лютого на центральній площі міста Острога о 12.00 вібудеться свято «Проводи Зими».








На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ