Ми у Facebook
19.02.2012, 14:41

Олег Червонюк вручив сім'ям афганців по 500 гривень [+Фото]

Власник відродженого Рівненського льонокомбінату Олег Червонюк вирішив порадувати ветеранів війни до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав не тільки словом, а й ділом. 14 конвертів з сумами у 500 гривень отримали дружини та матері загиблих афганців.
Урочистості з нагоди пам'ятного дня проходили 15 лютого у міському Відділенні соціально-медичних послуг територіального центру.

- Приємно, що до нашої програми захисту інвалідів, ветеранів війни приєднуються трудові колективи, як от відроджений Рівненський льонокомбінат. І Червонюк Олег Казимирович зрозумів і підтримав нас. - розповідає голова Рівненської міської організації захисту сімей загиблих, померлих інваліді та ветеранів локальних конфліктів Петро Шемейко. - На жаль, в Україні нині така ситуація, що всі можновладці чомусь намагаються це питання стерти з пам'яті. В 2009 році ВРУ прийняла поправку до Закону України «Про соціальний захист ветеранів війни» з такою навіть безжалісною статтею: якщо ненагороджений учасник війни в Афганістані помирає, то його сім'я залишається без пільг та соціального захисту. Ми піднімаємо це питання на рівні Президента. Повинно прийти розуміння, що люди виконали свій обов'язок і їм за це мають віддячити.




Сам Олег Червонюк зізнається, що це ніяка не благодійність. Це відповідне ставлення до держави та до людей, які захищали її честь на полі битви.




- Коли ми говоримо про державу, це в першу чергу, це армія. Як ми відносимося до ветеранів, наскільки ми підтримуємо солдат, наших офіцерів - це свідчення того, є у нас держава чи немає. На нашому підприємстві працювали і працюють афганці, ми як ніхто розуміємо їхні проблеми. Звідси й прагнення допомогти.







"Мені було дуже приємно відвідати саме такі урочистості і поспілкуватися з такими людьми", - додав Олег Червонюк.








На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ