Ми у Facebook
20.02.2012, 17:43

На Радивилівщині голова райдержадміністрації тисне на журналістів?

З відповідною заявою відносно тиску на Радивилівський районний часопис «Сурми Радзивилів» та переслідування журналіста Микола Патрикеєва з боку голови Радивилівської РДА Олега Бернацького звернулася обласна організація УНП.
Заяву написали голові Рівненської ОДА В. Берташу, прокурору Рівненської області В. Присяжнюку, представнику Нацради України з питань телебачення та радіомовлення у Рівненській області Д. Тарасюку та начальнику УСБУ в Рівненській області С. Качуровському.

Вдатися до цього кроку парторганізацію змусили ганебні дії з боку голови Радивилівської райдержадміністрації Олега Бернацького, який нацькував на місцеву газету та її дописувача Миколу Патрикєєва цілу бригаду "карателів" лише за те, що йому не сподобалася іронічна стаття, у якій автор порівнював комуністичний режим із драконом.

Зокрема, 10 лютого 2012 року на шпальтах районного інформаційно-аналітичного часопису «Сурми Радзивилів» (№6 [14]) під рубрикою «Іронічним пером» було опубліковано статтю під назвою «Що полюбляє «дракон доморощений» за авторством мешканця Радивилова, журналіста й члена Української Народної Партії Миколи Патрикеєва.

Суть статті полягала в алегоричному порівнянні тоталітарного комуністичного режиму з символом східного календаря – драконом, «апогеєм сатанинського бенкету» якого був «геноцид українців 1932-33 років, спланований та організований «комуністичним драконом».

Також у своєму матеріалі автор порівнював минулі і сучасні події через призму «драконівських методів з демонстративним чханням на Конституцію, після чого була сформована більшість у Верховній Раді з так званих напівлюдей-тушок».

Прочитавши статтю, голова Радивилівської райдержадміністрації Олег Бернацький побачив між її рядками заклики газети та автора до повалення конституційного ладу та порушення громадського порядку в країні.

Більше того, він дав доручення написати заяву до Служби безпеки України з вимогою притягнути автора та видання до відповідальності.

Зокрема, на апаратній нараді голова РДА Бернацький доручив в.о. начальника юридичного відділу адміністрації Марії Голощаповій до 27 лютого 2012 року підготувати позовну заяву про визнання протиправними дій газети «Сурми Радзивилів» щодо поширювання неправдивих чуток, що «можуть викликати порушення громадського порядку…».

Начальнику відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату адміністрації Людмилі Орищиній було доручено до 20 лютого 2012 року спрямувати до головного управління внутрішньої політики та інформації облдержадміністрації та до Дубенського міжрайонного відділення Служби безпеки України повідомлення про публікацію в газеті «Сурми Радзивілів» неправдивих чуток, які мають на меті підрив авторитету центральних органів державної влади та їх керівництва.

У зв’язку з цим, облорганізація УНП звернулася до згаданих вище структур і попередила, що у разі, якщо переслідування видання «Сурми Радзивилів» та її журналіста, члена УНП Миколи Патрикєєва з боку голови РДА О.Бернацького (члена Партії регіонів) буде мати місце й надалі, РОО УНП залишає за собою право діяти іншими методами, аніж мовою документів.





На правах реклами