Ми у Facebook
22.02.2012, 14:21

Рівненські волонтери написали відкритий лист-звернення обласній владі

Відкритий лист-звернення Голові рівненської ОДА Берташу Василю Михайловичу,
копію начальнику РОУОЗ Бойку Віталію Ярославовичу.
Відкритий лист-звернення

Ми, волонтерська група та ряд громадських організацій, 15.02.2012 через засоби масової інформації ініціювали звернення до громадськості «ДІТИ МАЮТЬ ПРАВО ЖИТИ!" (звернення додається) і отримали велику підтримку громади Рівного. Проте, на жаль, головне повідомлення прес-конференції, адресоване представникам органів державної влади та місцевого самоврядування, не було почуте, або ж було хибно витлумачено.

Знаючи Вашу небайдужість та особистий внесок у справу фандрейзингу на потреби онкохворих дітей області, звертаємося до Вас за підтримкою.

Досвід діяльності волонтерської організації та благодійного фонду довів, що без втручання самої держави практично неможливо забезпечити онкохворих дітей ліками. Навіть ті колосальні суми, що жертвують люди, в тому числі і в рамках програми, ініційованої Вами, не вирішують проблему у повній мірі. Ми адекватно оцінюємо ситуацію і розуміємо, що вирішити проблему негайно не вдасться. Потрібен час, спільні зусилля благодійних та волонтерських організацій, бізнес-структур, органів державної влади, та перш за все необхідний системний підхід та добра воля.

Закликаємо Вас до створення комісії з представників обласного управління охорони здоров’я, обласної державної адміністрації та волонтерських громадських організацій для визначення масштабу проблеми, її складових, необхідних заходів та засобів, які можна залучити на місцевому рівні, чи запросити у центральної державної влади, а також для громадського контролю за усіма ресурсами, що призначені дітям з відділення онкогематології, аби унеможливити їх розкрадання.

Просимо не сприймати нас як опонентів, позаяк ми робимо спільну справу, і нам важливо, щоб кожен знав «золоте правило» – право на життя – недоторканне, і тяжкохворі діти повинні бути забезпечені адекватним лікуванням.

Наполягаємо на публічному документальному підтвердженні озвучених заступником управління охорони здоров’я п. Марією Думановською в ефірі телеканалу РТБ відомостей про 80% забезпечення ліками відділення онкогематології РОДЛ, або ж такого ж публічного вибачення перед волонтерами, батьками онкохворих дітей та телеглядачами за надання неправдивої інформації.

Віримо в вашу добру волю та щире прагнення полегшити долю тяжкохворих дітей.

З повагою,
ГО "Берегиня Рівненська"
БФ "Скарбниця Надії"
громада Рівного.

Як завантажувати свої матеріали для "Репортер OGO.ua"

Нагадуємо, як завантажити матеріал:
Перший варіант: Відправити електронний лист з дописом, фото-, відео-матеріалами на reporterogo@gmail.com чи info@ogo.ua.

Другий варіант: Або ж завантажити матеріали у соціальних мережах через наші аккаунти: Вконтакте - http://vk.com/ogo_ua#/ogo_ua та Facebook - http://www.facebook.com/OGO.ua





На правах реклами