Ми у Facebook
24.02.2012, 17:26

У Рівному демонструють фотографії, що вразили світ [+Фото]

У рівненському фотоклубі "Час" діє виставка найкращих фоторобіт членів клубу за 2011 рік. Більшість із цих фото не лише пройшли конкурсний відбір на міжнародних фотоконкурсах, а й були відзначені нагородами та медалями.
Мистецтво фотографії у Рівному нині на підйомі. Це підтверджує як велика кількість професійних фотографів та фотохудожників, так і безліч фотовиставок, у тому числі міжнародного рівня, що відбуваються у нашому місті.

Одним із початківців розвитку фотомистецтва у Рівному став фотоклуб "Час", що заснований у 1984 році. Уже в перші роки існування члени фотоклубу заявили про себе, як про серйозний творчий колектив, який активно бере участь в національних та міжнародних виставках.



- За весь час існування роботи членів клубу відзначені більш ніж 750 нагородами, - розповідає фотохудожник, член фотоклубу "Час" Олександр Ковшун. - І щороку ми підводимо певний підсумок нашої діяльності за рік, організовуючи звітну виставку.



За словами Олександра Ковшуна, 2011 рік став досить успішним для клубу. Члени фотоклубу взяли участь у 37 міжнародних фотоконкурсах під егідою Міжнародної Федерації фотомистецтва (FIAP) й здобули чимало нагород. Зокрема, Сергій Бусленко отримав золоту медаль Королівського фотографічного товариства Великобританії, бронзову медаль в Боснії та Герцоговині та почесні відзнаки фотоконкурса, що проходив в Чехії. Його син Олександр Бусленко отримав золоту медаль на фотоконкурсі в Австрії. Едуард Хитрий отримав почесні відзнаки на міжнародних фотоконкурсах в Румунії та Україні, а Олександру Ковшуну вдалося отримати почесну відзнаку в Швеції.



Саме Олександр був найактивнішим учасником міжнародних конкурсів, адже за минулий рік його світлини пройшли конкурсний відбір на 18 міжнародних фотовиставках в різних країнах світу.



- Багато людей бачать щось цікаве, але коли ти починаєш займатися фотографією, ти помічаєш те, що цікаво не лише тобі, а й іншим людям, - говорить Олександр Ковшун. - Наприклад, твоя дитина тобі завжди цікава. Але треба навчитися робити фотографію так, щоб це оцінили ті, хто не знає цієї дитини. Я постійно беру з собою фотоапарат. На риболовлю беру, на відпочинок. Тут представлені цікаві роботи, зроблені під час відпочинку в Туреччині. Тут зображено давньоримський міст та каньон, до якого довелося плисти під водою.



На виставці представлені фотографії близько десяти авторів, серед робіт яких є фотографії людей, портретні фото, пейзажі, фото природи, спортивних подій, підводна зйомка, а також жанр "експеримент". Олександр розповів, що у 2012 році планує організувати й персональну виставку.

Виставка триватиме до 26 лютого.





На правах реклами