Ми у Facebook
02.03.2012, 17:04

В Інституті мистецтв РДГУ пролунав “ПеРеДЗВІН”

Інститут мистецтв РДГУ завжди славився талановитими студентами. З метою пошуку юних талантів не лише серед своїх студентів, а й серед учнів загальноосвітніх шкіл і гімназій, студентів навчальних закладів І-II рівнів акредитації у ВНЗ пройшов IV-й конкурс виконавців народної музики “ПеРеДЗВІН".
Упродовж двох днів в Інституті мистецтв РДГУ не змовкали дзвінкі голоси юних виконавців народної музики. Кожен учасник конкурсу доклав усіх зусиль для того, аби переконати журі конкурсу вибрати саме його.

- Метою конкурсу є виявлення талановитих виконавців української народної пісні та інструментальної музики, - пояснив заступник директора Іституту мистецтв РДГУ Роман Дзвінка. - Ми бажаємо не лише виявити талановитих учнів шкіл та гімназій міста та студентів, а й ставимо за мету активізацію професійної виконавської діяльності студентської молоді як виконавців автентичної музики, поглиблення традиційної манери виконавства, пошук сучасних форм інтерпретації, популяризація музичного фольклору.



За словами Романа Дзвінки, учасників оцінювали окремо у двох категоріях - "Абітурієнт" та "Фольклорист" та у двох номінаціях - вокальне та інструментальне виконання. Проходив конкурс у два тури, де кожен з учасників виконував один народний музичний твір.



У підсумку визначили 18 переможців (12 у категорії "Фольклорист" та 6 у категорії "Абітурієнт".

Однією з щасливиць стала рівнянка Юлія Миколайчук.
- Я готувала на конкурс дві пісні Ганни Куриско з села Карасин Волинської області, - розповіла володарка першої премії конкурсу, студентка ІІ-го курсу Інституту мистецтв РДГУ Юлія Миколайчук. - Це пісні про тяжку жіночу долю та нещасливе кохання. Обрала саме їх, оскільки їх досить складно виконувати технічно, а для мене було важливо зуміти це зробити. Якщо чесно, на перемогу навіть не розраховувала, оскільки мала багато достойних суперниць, тому була приємно здивована, коли почула своє прізвище.
За словами Юлії Миколайчук, невеличку грошову премію, отриману за перемогу, вона планує докласти до купівлі диктофона, який необхідній юній виконавиці у поїздках у фольклорно-етнографічні експедиції.



Повний список переможців конкурсу "ПеРеДЗВІН":
Категорія “Фольклорист”
(студенти спеціалізації “музичний фольклор” )
I премія
- Інна Крижик (IV - курс)
- Юлія Миколайчук (II - курс)
II місце
- Ріта Рагімова (IV - курс)
- Олександра Артюхова (II - курс)
III місце
- Дует у складі Наталії Нижник та Юлії Тарасюк (II - курс)
- Дует у складі Юлії Миколайчук (II - курс) та Ріти Рагімової (IV - курс)
Дипломанти
- Марія Назар (IV - курс)
- Людмила Кучерук та Марія Ющук (II - курс)
- Мирослава Потер (I - курс)

Категорія “Абітурієнт”
I премія - Злата Царик (м.Хмельницький)
II місце - Юлія Гуменюк (м.Рівне)
III місце - Юлія Іордан (с.Здовбиця Рівненської обл.)
Дипломанти
- Тетяна Іванюк (м.Кременець Тернопільської обл.)
- Марина та Ірина Бондарук (с.Миритин Хмельницької обл.)





На правах реклами