Ми у Facebook
06.03.2012, 10:46

На Великдень рівняни побачать величезну писанку [+Фото]

Майстри Рівненської художньої школи продовжують розпис величезного великоднього яйця, яке у серпні візьме участь у параді писанок до Дня незалежності у Києві. На даний час робота виконана на 65%, а готовою писанкою мешканці міста зможуть помилуватися на Великдень.
Велетенську писанку, що має висоту майже чотири метри, а ширину близько трьох, розписують уже майже місяць. Оздоблена вона різноманітними традиційними орнаментами, що найчастіше зустрічаються на поліських писанках.

- Малюнок на писанку наноситься через трафарет за допомогою аерозолю, - пояснює викладач Рівненської художньої школи, писанкар, автор ідеї та ескізної частини писанки Наталія Дребот. - В оздобленні використовується автомобільна фарба, а таких трафаретів довелося виготовити близько п'ятнадцяти.



Завершити роботу планують до 20-го березня, а вже на Великдень диво-писанку зможуть побачити рівняни. Про місце, де буде встановлено писанку, розповіла Галина Кульчинська.

- Ми б хотіли, щоб вона стояла за кінопалацом "Україна", між двома довгими клумбами, - говорить заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська. - Там є така квадратна клумба і до неї навіть підведена електрика. Це місце просто проситься для цієї писанки.



Після Великодня рівненська писанка поїде до столиці на парад писанок, а от назад вона навряд чи повернеться. Проте мешканці Рівного без унікальної писанки не залишаться. За словами Галини Кульчинської, міська влада планує замовити точну копію такої ж писанки на заводі імені Антонова у Києві.



Інші статті до теми:
До Рівного привезуть диво-писанки
Як у Рівному міська влада писанки розмальовувала [+ФОТО]
У Рівному побільшає майстрів великоднього писанкарства





На правах реклами