Ми у Facebook
06.03.2012, 17:24

Загинула найсильніша українська альпіністка

На Ельбрусі на російському Кавказі, на висоті 4700 метрів над рівнем моря, рятувальники виявили тіло 21-річної альпіністки з Дніпропетровська Марії Хітрікової. Інформацію про загибель альпіністки підтвердив друг сім'ї Анатолій Коротченко.
"Марія залишилася допомогти двом хлопцям, які відставали від групи. Марія не просто боролася, а допомагала врятувати хлопців, адже вона була найсильнішою альпіністкою спортивної групи. Останні хвилини альпіністки були подвигом», – розказав Анатолій Коротченко.

Він також повідомив журналістам, що батько спортсменки, голова Дніпропетровської обласної федерації альпінізму Володимир Хітріков зараз перебуває біля Ельбрусу разом із групою дніпропетровських інструкторів. «Коли вони повернуться, можна буде дізнатися більш точну картину трагічного сходження», – сказав він.

Під час сходження на Ельбрус 2 березня на висоті 5200 метрів над рівнем моря група українських альпіністів збилася зі шляху. Один зі спортсменів знайдений живим, пошуки ще одного тривають.

Марія Хітрікова – відома українська альпіністка. У 12 років вона вперше підкорила Ельбрус, у 19 років стала переможницею Міжнародних змагань зі швидкісного підйому серед жінок. Вона була єдиною в Україні жінкою, яка підкорила дві «8-тисячні» вершини і була удостоєна міжнародної нагороди за найкраще жіноче сходження року «Сталевий ангел».





На правах реклами