Ми у Facebook
27.03.2012, 13:09

Рівненщина за крок до епідемії грипу

За останні кілька тижнів на Рівненщині значно зріз рівень захворюваності на грип та ГРВІ. За словами санепідеміологів, рівень захворюваності нині становить 96 відсотків від епідеміологічного порогу. Проте, за прогнозами фахівців, епідемічну межу перейдено не буде.
Зі зростанням захворюваності на грип та ГРВІ в області вжито необхідні протиепідемічні заходи.

- Нині в області зареєстровано 8170 випадків захворювання на грип та ГРВІ, - повідомив завідувач епідеміологічним відділенням Рівненської обласної СЕС Анатолій Рєзніков. - Найбільше випадків у Рівному, Дубно, Кузнецовську та Костопільському районі, де епідемічний поріг уже перевищено. У Дубно протиепідемічні заходи були запроваджені з 20 березня й були припинені заняття у школах. У Рівному та Кузнецовську запроваджений масковий режим та обмеження масових заходів для дітей.

За словами Анатолія Рєзнікова, домінуючим вірусом в області є вірус грипу A(H3N2).

- Цей грип не пандемічний, проте досить небезпечний і може викликати важкі ускладнення, - додає Анатолій Рєзніков. - Дітям, людям похилого віку та вагітним жінкам слід бути особливо обережними. Також радимо не займатися самолікуванням і при найменших ознаках захворювання звертатися до фахівців.

Ситуацію із захворюваністю у навчальних закладах полегшило те, що зараз у дітей тривають канікули.

- Наразі діти перебувають на канікулах, тому сподіваюсь, що закривати навчальні заклади на карантин не доведеться, - коментує ситуацію начальник управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Іван Вєтров. - Якщо рівень захворюваності не буде спадати, ми будемо чекати відповідних висновків санепідемстанції та приймати рішення.

Іван Вєтров додав, що дитячі садки та позашкільні навчальні заклади Рівненщини працюють у звичному режимі.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
На Рівненщині запровадили карантин через грип
На Рівненщині більшість госпіталізованих через грип - діти
Як уберегтися від грипу: поради





На правах реклами