Ми у Facebook
29.03.2012, 14:05

Польський консул відкрив у Рівному фотовиставку [+Фото]

"Півстоліття з фотографією" провели фотохудожники з польського міста Хелм. Зібравши свої найкращі роботи за 50 років, вони організували фотовиставку і завдяки Консульству Республіки Польща в Україні привезли її до рівненського фотоклубу "Час".
На своїх світлинах польські фотохудожники відображають краєвиди міст, передають багатство природи й неповторність історичної та культурної спадщини прикордонних областей України та Польщі.



- На фотовиставці представлені 53 роботи двадцяти польських авторів, - говорить рівненський фотохудожник, керівник фотоклубу "Час" Сергій Бусленко. - Роботи великого формату, які навіть не всі вмістилися. Тут є краєвиди Польщі, історія і репортажні кадри. Польський фотоклуб на 25 років старший за наш і нам було дуже цікаво потоваришувати з фотохудожниками Хелма.



За словами Сергія Бусленка, це уже не перша фотовиставка гостей з Польщі. Раніше у фотоклубі час можна було побачити роботи польського фотомитця Єжи Карнасєвіча.



На відкриття фотовиставки особисто завітав Консул Республіки Польща.



- Мені дуже приємно, що цю виставку нам вдалося привезти до Рівного, - пояснює консул з питань культури Генконсульства Республіки Польщі в Луцьку Кшиштоф Савіцкі. - Взагалі вона мандрівна і уже побувала у Луцьку та Сарнах. Далі, можливо, поїде до Володимира-Волинського.



За словами Кшиштофа Савіцкі, особливість виставки у феномені "пограниччя".

- Я знаю, що в укрїнській мові такого слова немає, - говорить Кшиштоф Савіцкі. - Але сьогодні буде таке слово. Я маю на увазі міста прикордонних областей України та Польщі. Тут переплітаються римо-католицькі, греко-католицькі й православні традиції.



Гості фотоклубу роздивлялися унікальні світлини та обговорювали їх між собою.

- Подобаються всі фото, - сказала відвідувачка фотовиставки Юля. - Найбільше сподобалася фотографія, де зображена природа, сфотографована з великої висоти. Взагалі я люблю фото на тему природи та міста, тому побачила тут багато цікавих фото.



Виставка "Півстоліття з фотографією" триватиме впродовж місяця.

Інші статті до теми:
Чоловічі розваги: Тест для справжніх чоловіків: підводна зйомка та фото "ню" від Сергія Бусленка [+ІНТЕРВ'Ю]
Рівненський фотограф Сергій Бусленко отримав королівське золото





На правах реклами