Ми у Facebook
02.04.2012, 16:56

У Рівному змагались кращі студенти-економісти [+Фото]

У Національному університеті водного господарства та природокористування завершився VI "Відкритий економічний турнір", що став уже традиційним командним змаганням молодих науковців з економічної теорії. У турнірі цьогоріч взяли участь 11 команд з рівненських ВНЗ та гості з Києва.
Шляхи наповнення державного бюджету, наслідки запровадження нового податкового кодексу, вибір між митним союзом з Росією та зоною вільної торгівлі з Європою, робота за наймом чи відкриття власного бізнесу... Про ці та інші проблеми дискутували молоді студенти-економісти, що зїхалися до Національного університету водного господарства та природокористування на традиційний "Відкритий економічний турнір".



Як повідомляє "Рівненська газета", з року в рік ці змагання стають все більш популярними. Цьогоріч, окрім восьми команд НУВГП, до участі у турнірі зголосилися юні економісти з Рівненської філії "Європейського університету", Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім. С.Демянчука та гості зі столиці - команда Київського національного економічного університету ім. В. Гетьмана.

- Ці змагання виявляють уміння студентів 1-3 курсів робити наукові доповіді, формулювати та защищати власну думку в наукових дискусіях, пропонувати власні версії вирішення складних економічних проблем, - говорить кандидат економічних наук, доцент, завідувач кафедри економічної теорії Галина Гронтковська. - Турнір відбувається у два етапи - відбірковий етап та фінал. До фіналу потрапляють 3 команди, серед яких за кількістю балів визначається переможець.



За словами Галини Гронтковської, кожна з команд спробувала себе у трьох ролях - доповідача, опонента і рецензента.

- Доповідач викладає суть завдання, опонент критично аналізує доповідь, вказуючи на позитивні моменти та недоліки, а рецензент дає загальну оцінку відповіді, - пояснює Галина Гронтковська. - Виступи кожної з команд оцінювало журі.



У підсумку перемога дісталася команді "КНЕУ" (Київський національний економічний університет), друге місце посіла команда "Моя зможе" (факультет Економіки і підприємництва НУВГП, 3 курс), а третє - команда "Щасливі разом" (факультет Економіки і підприємництва НУВГП, 2 курс).



Організатори відзначили високий рівень підготовки молодих науковців, уміння вибудовувати наукові докази та відстоювати власну думку.



Команди-переможці турніру отримали цінні призи та подарунки, а найактивніші студенти отримали індивідуальні відзнаки у чотирьох номінаціях:

"За культуру виступу та полеміки у науковій дискусії":
- Надія Бардіна (команда "Логісти", НУВГП, ф-т Менеджменту, 2 курс))
- Тарас Попчук (команда "Аналітик", Європейський університет, 2 курс)"

"За оригінальність подання матеріалу наукової доповіді":
- Катерина Маслова (команда "Моя зможе", НУВГП, ф-т факультет Економіки і підприємництва, 3 курс)
- Мирослава Жук (команда "Жуки", НУВГП, факультет Економіки і підприємництва, 2 курс)

"За вміння захищати власну думку у науковій дискусії та культуру полеміки":
- Олег Онофрійчук (команда "МЕГА-МЕГУ", МЕГУ, 3 курс)
- Олена Лавренчук (команда "Щасливі разом", НУВГП, факультет Економіки і підприємництва, 2 курс)

"За продемонстровані глибокі знання з економічної теорії":
- Алла Миронюк (команда "Моя зможе", НУВГП, ф-т факультет Економіки і підприємництва, 3 курс)
- Ярослав Пилипчук (команда "КНЕУ", КНЕУ, 2 курс)





На правах реклами