Ми у Facebook
06.04.2012, 17:28

Юрій Павленко відзначив унікальність Рівненського будинку дитини [+Фото]

Уповноважений Президента з прав дітей Юрій Павленко відвідав Рівненщину. Під час візиту він провів нараду з чиновниками та правоохоронцями, відвідав Дубенську виховну колонію та Рівненський будинок дитини.
За словами екс-міністра Юрія Павленка, Будинок дитини у Рівному працює за новою методикою. А саме не тільки займається доглядом та вихованням дітей з вадами, а й надає допомогу сім'ям, котрі не стали відмовлятись від хворих дітей.



— Добре, що Будинок дитини стали фінансувати не з міського, а з обласного бюджету. Це покращило умови, — наголосив Юрій Павленко. — Але найголовніше — це формат його роботи. Так працює лише два будинки дитини в Україні — у Рівному та Харкові. Адже навіть найкращий притулок не замінить дитині сім’ю, тим паче хворій. Тому чиновники зобов’язані допомагати батькам, які не відмовились від хворих діток. У цій сфері інші області мають вчитись у Рівненщини.



Крім того уповноважений Президента з прав дітей відзначив, що також зберігається проблема з житлом для дітей-сиріт. Так житло отримали лише 10 сиріт, а ще потребують 89. Тому влада має активізувати зусилля і відшукати соціальне житло для сиріт.



Чиновник відзначив Рівненщину як регіон, у якому народжується чи не найбільше дітей в Україні. Разом з тим виникають проблеми з дошкільною освітою дітлахів. Адже у краї лише 43 відсотки дітей відвідують садочки, тоді як загалом у державі 63. Зараз на Рівненщині на 100 місць у дошкільних закладах претендують 120 малюків.






На правах реклами