Ми у Facebook
13.04.2012, 12:58

Рівненські пластуни склали 12-метровий герб на майдані Незалежності [+Фото]

У Всеукраїнській пластунській акції під назвою "ДоміНАЦІЯ" рівненська станиця бере участь вперше. У четвер, 12 квітня, із великих фігур доміно скаути виклали український тризуб заввишки 12,5 та завширшки 7,5 метра. Рівненським пластунам випала честь провести акцію на майдані Незалежності саме в день ювілею українського пластунського руху – 100 років з дня прийняття першої пластової присяги. Слід відзначити, що цей герб увійшов у Книгу рекордів України.
Національний герб України у виконанні рівненської станиці складається із 95 великих частин у вигляді доміно. Замість чорних цяток зображено 550 гербів українських міст та селищ міського типу. Акція розпочалася ще у вересні в Тернополі, хоча сама ідея належить пластунам з Івано-Франківська. Рівне є одним із останніх міст "ДоміНАЦІЇ".

Розпочали пластуни з того, що розвісили плакат із зразком тризуба та розклали частинки пазла в три ряди.





Далі протягом двох годин вони намагалися скласти все до купи, постійно вигукуючи щось на зразок: "Шукайте Глухів!", "Де Бучач?" та "Хто бачив Київ?".





Малі скаути із зосередженими та збудженими обличчями бігали навколо, намагаючись виконати роботу на "відмінно" та просто отримували задоволення від події. Люди, що проходили поряд, із зацікавленням стежили за роботою новаків, а дехто навіть і допомагав їм.























За словами референта Уладу Пластунів Юнаків та Юначок Віри Миронюк, рівненська станиця проводить велику кількість заходів до річниці пластунського руху. Сподіваються, що таким чином кількість членів рівненської організації збільшиться, а відповідно і кількість заходів, які вони зможуть організовувати. Наступна велика подія – щорічне "Свято Весни", яке відбувається по всій Україні протягом 11-13 травня. У ці дні відкривається пластунський табірний сезон у селищі Клевань, де рівненський округ буде святкувати разом із волинським.

Рівненська станиця нараховує близько 100 членів, серед яких 25 новаків від 6 до 11 років, а приблизно 50 старшопластунів – це молодь від 18 років.

Сьогодні задіяні новаки, адже, за словами референта, для них ця акція є найбільш цікавою. Будівництвом герба керували представники куреня імені Олени Теліги – це 20-й курінь юначок.

На завершення скаути вишикувались та виконали гімн Пласту, а референти висловили подяку новакам за участь в акції.








На правах реклами