Ми у Facebook
18.04.2012, 16:37

Українці об’єднуються, щоб безкоштовно селити фанів Євро-2012

Небайдужі українці, які хочуть, аби Євро-2012 пройшло вдало, вирішили запропонувати іноземним уболівальникам безкоштовне розміщення у себе вдома, у родичів, або у друзів. Оголошення про варіанти розміщення публікуються у спеціально створеній групі у мережі Facebook.
Група "Ласкаво просимо! Welcome to Ukraine" вже нараховує 230 учасників і щодня розширюється. Приводом для такої ініціативи стала інформація про неправомірне завищення цін в українських готелях на період проведення чемпіонату. Активісти вирішили у такий спосіб продемонструвати іноземцям справжню українську гостинність.

Оскільки розміщення безкоштовне, жодних угод гості чемпіонату з учасниками групи не укладають. "Встановлення контактів відбувається приблизно так: гості країни залишають на сторінці інформацію про те, в якому місті і в які дні вони будуть під час чемпіонату. Ми зв'язуємося з ними і пропонуємо варіанти. Далі відбувається спілкування в індивідуальному порядку - у мережі чи телефоном. З самого початку передбачалося звести до мінімуму будь-які додаткові "адміністрування" та бюрократизацію процесу", - розказує учасник групи Іван Варченко.

Громадською ініціативою вже зацікавились німецькі журналісти і збираються розказати про альтернативний варіант розміщення в Україні німецьким уболівальникам.





На правах реклами