Ми у Facebook
20.04.2012, 15:20

Рівнян просять стерегтися херсонського м’яса

У Херсонській області ветеринарні служби виявили 5 туш свиней, заражених трихінельозом. Наразі існує підозра про захворювання 60-ти людей у регіоні. Про це повідомляє головне управління ветеринарної медицини в Херсонській області. Тому рівнян просять не купувати м’ясо на стихійних ринках.
За повідомленням головного управління ветеринарної медицини в Херсонській області, 18 квітня року у Новокаховській державній лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи агропродовольчого ринку КП «Новокаховський міській» м. Новокаховка Бериславського району Херсонської області під час проведення ветсанекспертизи виявлено три туші свиней з підозрою на трихінельоз.

При епізоотичному розслідувані з метою встановлення місця походження зараженої тварини, виявленно ще дві туші свиней, інфіковані личинками трихінел. В населеному пункті, де мешкають потерпілі, державною службою ветеринарної медицини проводиться подвірний обхід. Відбираються проби крові від сприйнятливих до трихінельозу тварин (свині, собаки, коти).

Державна ветеринарна служба закликає усіх рівнян звертати особливу увагу на небезпеку та ризик закупівлі м’яса у не встановлених для цього місцях без проведення попередньої ветеринарно-санітарної експертизи, дотримуватись вимог теплової обробки при приготуванні страв з м’яса, не купувати м’ясної продукції на стихійних ринках, не проводити подвірний забій тварин без ветеринарного контролю та переміщення тварин без супровідних ветеринарних документів. Не згодовувати домашнім тваринам субпродукти невідомого походження, проводити регулярну дератизацію стійлових приміщень у приватних садибах.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ