Ми у Facebook
24.04.2012, 10:04

У Рівному провели "Парад бурштинових янголів" [Фото+Відео]

У Рівненському Музеї бурштину відкрилась виставка. У рамках обласного конкурсу "Парад янголів". "Рівненщина – край бурштинових янголів" народні майстри та школярі створили понад 170 янголів. Кращі з них оздоблять бурштином.
За словами директора Рівненського обласного краєзнавчого музею Олександра Булиги, проект розрахований на обдарованих дітей, однак серед учасників були й дорослі. Проект стартував у середині січня тож умільці для створення ескізів та макетів янголів мали понад два місяці. Завершився прийом робіт напередодні Великодня. Паралельно для школярів краю з різними художніми техніками організовували творчі майстерні. Їх проводили умільці, що є традиційними учасниками "Музейних гостин".



— Конкурс став черговою сходинкою у популяризації Рівненщини у якості бурштинового краю, — зауважив заступник голови Рівненської ОДА Олексій Губанов. — Зазвичай такі конкурси поступово набирають популярності. Тому ми не очікували одразу отримати таку велику кількість робіт. Але результат перевершив усі сподівання.



У результаті майже 170 виробів, які надійшли з Млинівського, Дубенського, Рокитнівського, Зарічненського, Костопільського, Корецького, Сарненського, Здолбунівського, Рівненського районів, а також міста Рівне, об’єднає виставка "Парад янголів". Із цих робіт представники журі обрали 10 кращих, які декорують бурштином. Їх автори отримають призи.











На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ