Ми у Facebook
27.04.2012, 14:24

У Рівному вимагають не допустити показ скандального фільму "Матч"

Рівненські просвітяни та політики вважають, що сюжет фільму грубо перекручує історичні факти та зневажливо показує українців як націю.
Про це повідомляє прес-служба обласної організації УНП.

Рівненське обласне об’єднання ВУТ "Просвіта” ім. Т.Шевченка та обласний осередок Української Народної Партії звернулися до місцевої влади та керівництва кінопалацу "Україна” та кіноцентру "Ера” з вимогою скасувати прокат російського фільму “Матч” на території міста Рівного та області. Адже, на їх думку, у фільмі неправдиво висвітлено життя м. Києва під час німецької окупації, де всі негативні герої розмовляють українською мовою та носять жовто-блакитні пов'язки.

"У сюжеті свідомо перекручені болючі для народу теми мінування Хрещатика, розстрілів у Бабиному Яру та так званого “матчу смерті”. Показ подібних фільмів є наругою над пам'яттю про тих українців, які воювали у Другій світовій війні”, - стверджується у зверненні.

Як стало відомо, фільм "Матч” вже стоїть у розкладі сеансів кіноцентру "Ера” з 27 квітня по 2 травня.

Як інформують українські ЗМІ, вчора, 26 квітня, у Києві представники патріотичних організацій намагалися зірвати показ фільму "Матч" у столичному кінотеатрі "Україна", затримано близько 30 осіб.

Як повідомив керівник громадської організації "Відкрите коло" Микола Єременко, молоді активісти увірвались до зали кінотеатру і заблокували демонстрацію фільму. Після цього до кінотеатру прибув спецзагін "Беркуту". У правоохоронців полетіли яйця. У результаті активісти були затримані і доставлені до Печерського РВВС.





На правах реклами