Ми у Facebook
04.05.2012, 15:04

У Рівному військових навчають безпеки бізнесу [+Фото]

У Рівному військовослужбовців навчатимуть цивільним спеціальностям. Так першими слухачами курсів "Менеджмент безпеки бізнесу" стали 30 діючих та колишніх військовослужбовців.
Українські військові є учасниками багатьох міжнародних програм з адаптації військовослужбовців до цивільного життя. За словами начальника відділу соціальної та професійної адаптації колишніх військовослужбовців Міністерства соціальної політики України Максима Андросенка, керівництво Збройних сил контролює виконання соціальних гарантій для військовослужбовців, які звільняються зі служби. Кожен військовий перед звільненням в запас має право навчатися за обраною спеціальністю.

— Курси проводить громадська організація "Західний регіональний центр перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців" спільно з Міністерством соціальної політики України, — розповів заступник командира 13 армійського корпусу з виховної та соціально-психологічної роботи полковник Володимир Яцентюк. — Фінансування проекту здійснює організація з безпеки і співробітництва в Європі. Заняття зі слухачами проводитимуться на базі інституту післядипломної освіти Рівненського Національного університету водного господарства та природокористування.



Курси перепідготовки проводитимуть професорсько-викладацький склад Рівненського НУВГП. Навчання пройдуть 30 чоловік, серед яких є діючі військовослужбовці, які планують звільнитися найближчим часом, та ті, хто звільнився раніше, а також члени їхніх сімей.



Протягом трьох місяців слухачі опановуватимуть профілюючі положення з права, трудового законодавства, економічних та спеціальних дисциплін. Після закінчення навчання, вони отримають дипломи державного зразка та міжнародні сертифікати.





На правах реклами