Ми у Facebook
04.05.2012, 15:32

У Рівному відкрили скейт-парк [+Фото]

Тих, хто займається тріалом серйозно, у Рівному близько півсотні. Усі вони вже звикли чути звинувачення, мовляв, руйнують пам’ятники, архітектуру, псують місто. Звикли, що їх захоплення вважають ледь не криміналом. Але тепер у них є своя територія. У Рівному нарешті відкрили скейт-парк.
Рівнянин Денис Литкін був одним із активістів, які відстоювали ідею повторного створення скейт-парку у Рівному.

- Намагалися підняти це питання упродовж семи років, але все закінчувалося лише обіцянками. Кілька років тому була перша спроба створити скейт-парк біля облдержадміністрації, він проіснував два роки, а потім за якихось обставин його просто знесли. Зараз ми домовилися з міською владою і врешті зробили скейт-парк, - розповідає активіст.

Розташувався він неподалік стадіону «Авангард».



Тут є кілька основних для виконання трюків фігур, лавки та укриття для відпочинку. Не проти такого сусідства і керівництво стадіону:

- Головне, що у молоді є бажання займатися спортом, - каже директор Валентин Воят. - Поводять вони себе чемно, постійно приходять нові люди, навчаються один у одного.

Рівнянин хоче збудувати екстремально-розважальний центр

Всього, за словами пана Воята, на скейт-парк витратили 192 тисячі гривень. Гроші пішли на асфальтування, огородження, освітлення (потужний прожектор, який пообіцяли вмикати щовечора на прохання скейтерів) та самі фігури.



- Коли це все планувалося, ми сподівалися, що цієї території вистачить, - продовжує Денис Литкін. - Коли ж роботу закінчили, побачили рівень людей, які цим займаються, кількість охочих позайматися, то виявилось, що майданчик трохи тісний.



Денис Литкін катається на скейті уже вісім років. За цей час випробував на міцність чимало скейт-парків України та США. І якщо з американськими парками порівнювати наш не варто, то у порівнянні з іншими містами — Рівне виглядає пристойно:

- Якість фігур на середньому рівні. Не сказав би, що вони повністю відповідають світовим стандартам чи професійним потребам, але для такого рівня, на якому знаходиться наше місто, — цього цілком досить. Якщо рівень райдерів буде підвищуватись, тоді й скейт-парк треба буде модернізувати.

БІЛЬШЕ ФОТО - У ФОТОГАЛЕРЕЇ

За словами велосипедиста Вадима Сокальського, встановлені зараз у парку фігури більше підходять для катання на скейтах та роликах.

- Наразі вистачає цих фігур, які встановлені у парку, але для розвитку та задоволення потреб усіх райдерів потрібно іще кілька. Сподіваємося, що найближчим часом їх встановлять. Тоді це буде ідеальне місце для проведення часу, - каже скейтер.

Принаймні міський голова Рівного Володимир Хомко пообіцяв спортсменам доставити іще кілька фігур вже до кінця року.

БІЛЬШЕ ФОТО

Інші статті до теми:
У Рівному відкриють скейт-парк
Колишній скейт-парк у Рівному закатали в асфальт
Скейт-парку біля Рівненської ОДА більше не буде





На правах реклами