Ми у Facebook
04.05.2012, 17:41

Депутати Рівнеради не хочуть садити картоплю на пляжі Басового Кута

Рівненське озеро Басів Кут знову стало предметом дискусій у Рівненській міській раді. Цього разу депутати не можуть поділити прибережну смугу. Десяток мешканців прилеглої до озера вулиці просили відкраяти їм ділянки для сінокосіння та випасання худоби, однак міські обранці не дозволили.
Суперечка за зелені береги рівненського озера розпочалась на черговій сесії ще під час розгляду рішення про надання громадянину Юрію Ярошу дозволу на відведення ділянки площею 1200 кв. м в районі вулиць Скляренка та Холмської для ведення садівництва.

Міський голова під час обговорення рішення зауважив, що знає цей район, адже проживає тут.

Голова фракції ВО «Свобода» Олександр Лащук натомість зауважив, що земля в цьому районі тепер через сусідство з мером коштує недешево.

— За даними ріелторів, вартість сягає 70-ти тисяч доларів, — зауважив Олександр Лащук.

- Я знаю, найдорожча ділянка там продавалася за 50 тисяч, — парирував Володимир Хомко. – Ця людина, яка подала звернення, до мене ніякого відношення не має. Просто одна політична сила намагається з кожної ситуації роздути скандал і отримати політичні дивіденди.

Тим часом в іншу площину перевела дискусію начальник обласного Держкомзему, депутат міськради Світлана Богатирчук-Кривко:

— Це питання стосується земель інвентаризації. І потенційно кожен рівнянин може попросити із земель запасу – ділянку для садівництва чи сінокосіння. Втім, я рекомендую це питання вивчити а потім голосувати. Я вже говорила це на попередньому пленарному засіданні і не збиралась говорити зараз. Після того виступу мені через хвилину почали телефонували люди, які за тим рішенням стоять. Вона називають себе "великими демократами".

За результатами голосування проект рішення підтримало три депутати. Така ж доля спіткала і два наступних рішення. Тут мешканців вулиці Біляшівського просили в оренду на п’ять років земельні ділянки для сінокосіння та випасання худоби за рахунок земель загального користування, які частково розташовані у водоохоронній зоні водосховища.

Більшість депутатів висловили застереження такого рішення. Адже побоюються, що орендарі виставлять на ділянках паркани і таким чином перекриють відпочивальникам доступ до озера.

Крім того, немає одностайності серед мешканців вулиці. Адже 167 мешканців виступили проти прохання сусідів і звернулись у природоохоронну прокуратуру.

У підсумку майже одностайно рішення проголосоване не було.
— Маємо пояснити мешканцям, що не депутати не хочуть давати їм землю, а громада проти закриття доступу до озера, - наголосив міський голова. — Крім того навіть у самих мешканців вулиці немає одностайності. Хай краще з сусідами домовляться.

Крім того ще на низку проблем свого округу зауважив депутат-мажоритарник Анатолій Чугуєвець:

— Проблема ще в тому, що чимало мешканців, які там не проживають, садять городи, обробляють хімікатами картоплю, а потім це все потрапляє до озера.

На думку депутата, настав час навести лад і з каналізацією, яку мешканці теж зливають до озера.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ