Ми у Facebook
08.05.2012, 10:02

Рівненська художниця “хоче!” А ще — ліпить щастя своїми руками

Художниця Айко (Світлана Гривківська)

Уже вдруге рівненська художниця Світлана Гривківська, відома під псевдонімом Айко, радує своїх шанувальників оригінальними зображеннями на своїх полотнах.
Персональна виставка під назвою "Криза середнього віку, або Я хочу хотіти!!!" 3 травня була представлена в обласній бібліотеці у відділі мистецтвознавства. Представлені експозиції не мають жодних песимістичних мотивів, як це може здатися на перший погляд. Сама ж Айко пояснює таку відмінність між назвою та тим, що зображено на картинах, так:

— Криза — це не завжди погано. Зазвичай, це є поштовх до нових звершень та рішучих дій. Це, свого роду, невеличке випробовування, яке людина має здолати, аби досягти бажаного результату й не зламатися. Народження самої Айко, яку ви бачите і знаєте зараз, відбулося саме під час кризи. Тоді й виникло непереборне бажання малювати і творити щось нове, яскраве. Не варто розцінювати кризу як вирок. Це, швидше, наше сприйняття та усвідомлення дійсності такою, як вона є насправді. Кризові періоди допомагають зрозуміти людині, чого вона хоче насправді і як того досягти.









Для гостей на відкритті виставки “родзинкою” став майстер-клас з ліплення свого щастя від художниці Айко. З маленьких, кольорових шматочків полімерної глини усі бажаючі творили своїми руками власне щастя — без жодних шаблонів та заготовок. У кожного воно своє, індивідуальне, саме таке, як ми малюємо його у своїй підсвідомості.

— Ліплення щастя — це процес поєднання психо- і арттерапії, — додає художниця. Процедура не обтяжлива, допомагає заспокоїтись, відволіктись від щоденних турбот.







Якщо ви хочете навчитися правильно застосовувати приховані резерви свого інтелекту, тоді ще один тренінг під назвою “Фітнес для мозку” від художниці Айко — саме те, що вам треба. Прості, нескладні вправи розвивають інтуїцію, гармонізують життя та налаштовують на шлях успіху кожного, хто прагне до розміреного ритму життя.

Нагадаємо, що портал OGO.ua вже писав про творчість художниці, де сама Світлана аргументувала вибір свого псевдоніму.

- Айко — це поєднання слів “Любов” та “Світло” японськими ієрогліфами, - розповідає художниця. Японську культуру і філософію я давно вивчаю, років з десять. Вона мені чомусь дуже близька. Мені позиції Конфуція ближче, ніж Канта :) Знаєте, у психології людини існує два види сприйняття інформації: європейський і східний. За європейським робиться ставка на теорію, а за східним — на практичний аспект, на процес. Тому для мене у всьому важлива дія, власна спроба та експерименти.





Запрошуємо усіх бажаючих до обласної бібліотеки, відділ мистецтвознавства, поринути у світ прекрасного та спробувати зробити щастя своїми руками!


Порада від Айко:
Вправа — "Моє щастя в моїх руках"

Давайте всі візьмемо шматочки глини в руки, зручно сядемо або встанемо та почнемо розминати шматочок, повільно стискаючи в своїх руках. Можливо, ви відчуєте, що шматочок поки що трохи твердий та потрібно прикласти більше зусиль. Але з кожним разом шматочок стає все м’якшим, натискати потрібно все менше, тепло та комфорт розтікається по вашій руці. Уявіть, яку форму має ваше щастя, з чого воно складається, з яких образів, звуків, відчуттів. Можливо, це яскраве сонечко під променями якого так приємно ніжитися. Можливо, це дзвінкі краплі дощу, які щедро зрошують землю та наповнюють повітря свіжістю. Можливо, це ароматна кава та розмова з другом, хрусткий та запашний рум'яний хліб та радісні очі вашої родини. Згадайте, коли ви відчували радість, коли кольори були яскраві, а звучання всесвіту переповнювало вас з середини. Згадайте, коли ви ділилися своєю радістю з іншими. Можливо, ви усвідомите, що наше щастя складається з маленьких повсякденних радощів, які поряд, але іноді ми їх не бачимо. Зупиніться на хвилину, вдихніть повітря та подивіться навкруги - наше щастя в наших руках! За щастям не потрібно бігти. Потрібно обрати свій шлях і щастя саме буде йти поряд з вами.







На правах реклами