Ми у Facebook
08.05.2012, 10:28

У Рівному ледь не зґвалтували 20-річну дівчину

А двоє рівнян допомогли міліції затримати ґвалтівника.
Наприкінці квітня Володимир Онопрійчук зі свого мобільного телефону повідомив працівників чергової частини Рівненського МВ, що він зі своїм колегою Сергієм Собовцем затримали у парку на «Пагорбі Слави» невідомого чоловіка, який намагався зґвалтувати жінку. За п’ять хвилин працівники групи швидкого реагування міськвідділу вже приймали з рук рівнян знахабнілого чолов’ягу, ще не знаючи, що в останнього вже є певний «досвід» спілкування з представницями прекрасної половини людства. Втім, усе по порядку.

Того дня 21-річна Марина* як завжди вийшла з дому на пробіжку. Та вже за декілька сотень метрів на неї зненацька накинувся здоровань, який кинув її на землю та потягнув до кущів. Дівчина почала кричати та опиратися, але вирватись не мала сил. На щастя, свідками події випадково стали працівники Рівненського міського тресту зеленого господарства, які проїжджали неподалік. Побачивши, що відбувається, вони відразу кинулися на допомогу. Чоловіки затримали зловмисника і тримали його до приїзду групи швидкого реагування.

Уже спілкуючись зі слідчим, підозрюваний, 31-річний рівнянин Олександр зізнався, що робить це не вперше. Хоча спочатку відхрещувався та говорив, що випадково спіткнувся та… впав на потерпілу. Та його дивне падіння ніяк не збігалося з показами ані Марини, ані випадкових свідків, завдяки яким міліція затримала негідника.

А для Володимира Онопрійчука та Сергія Собовця сьогоднішній робочий тиждень почався з приємної події – вони отримали з рук начальника УМВС Василя Лазутка нагороди за проявлену рішучість, сміливість при затриманні особливо небезпечного злочинця та високу громадянську свідомість.

— Розкажіть своїм знайомим, що в міліції за хороші вчинки нагороджують, — тиснучи руку чоловікам, сказав Василь Іванович. – Ваш вчинок достойний похвали і є взірцем для наслідування. – А Ви, – звернувся жартома до Сергія Собовця начальник Управління, який працює водієм на зазначеному вище підприємстві, – телефонуйте, якщо Вас зупинить ДАІ.

Натомість вдячна своїм рятівникам і Марина. Адже якби не вони, то невідомо, чим би закінчилася така зустріч із покидьком…

Зараз Олександр знаходиться в СІЗО м. Рівне, суд до нього застосував запобіжний захід – тримання під вартою. Стосовно нього порушено кримінальні справи за частиною 3 статті 15 та частиною 2 статті 152 (замах на вчинення злочину) та частиною 2 статті 152 (зґвалтування), а також частиною 2 статті 186 (грабіж), відповідальність за які визначить Феміда.



* ім’я змінене з етичних міркувань





На правах реклами