Ми у Facebook
08.05.2012, 11:56

На Рівненщині хлопець пішов з дому, бо хотів потрапити на "Х-Фактор"

Ще 19 квітня 14-річний Андрій, житель м. Березного, пішов з дому на навчання та зник. Не дочекавшись сина додому, наступного дня мати звернулася за допомогою до міліції.
Понад два тижні тривали пошуки неповнолітнього. Для встановлення місця знаходження Андрія долучився увесь особовий склад райвідділу, ВКМСД УМВС, військовослужбовці внутрішніх військ УМВС. На щастя, сьогодні 15-річний хлопець вже вдома біля своїх рідних.

Про це OGO.ua повідомили з Березнівського РВ УМВС.

За два тижні пошуків відпрацювали весь Березнівський район, перевіряли і населені пункти області, де міг би з’явитися неповнолітній. Працювали і вдень, і вночі. Лише 5 травня до чергової частини Березнівського РВ УМВС зателефонувати колеги з Харкова та повідомили, що вони затримали хлопця, схожого на безвісти зниклого Андрія. Як з’ясувалося, міліціонери Харкова не помилилися.

Що ж змусило його піти від люблячих батьків?! Правоохоронцям хлопець розповів, що в день зникнення прогуляв уроки, блукаючи вулицями і випадково згадав – бачив по телевізору, що в Харкові проходить відбірний кастинг у шоу Х-Фактор. Тоді-то хлопцю й спало на думку: будь-що в ролі глядача потрапити туди, де, за словами ведучої Оксани Марченко, "народжується легенда".

Спочатку хлопець продав мобільний телефон, дібрався до Києва, а звідти уже попрямував до Харкова. У багатомільйонному місті було вже не до розваг, адже на той час найбільше хотілося не видовищ, а їсти. Потоваришувавши з місцевими чоловіками, неповнолітній почав заробляти на хліб крадіжками, під час одної з яких його і затримали правоохоронці.

— Добре, що спільними зусиллями нам вдалося повернути неповнолітнього додому, — з полегшенням говорить перший заступник начальника Березнівського РВ УМВС – начальник кримінальної міліції Роман Трофимчук. – Проте ще є над чим працювати, адже досі тривають розшукові заходи щодо встановлення безвісти зниклої 15-річної Марії Вітів, яка ще шостого січня пішла з дому та не повернулася. А ще хотілося б зазначити, що у разі зникнення рідних, особливо дітей, щоб люди негайно зверталися до міліції. Оперативне реагування збільшує шанси знайти зниклого.

Мати ж Андрія і згадувати не хоче, що вона пережила за ці кілька днів, як боліло її материнське серце, як переживала, щоб з її дитиною все було гаразд.

— Я бачила, як правоохоронці всіляко намагалися допомогти мені, як працювали, не рахуючись з часом, — говорить мати, міцно притискаючи до себе сина. – Тому моє материнське спасибі, найщиріші слова вдячності керівництву обласної, районної міліції та всім тим, хто допоміг мені повернути мою дитину додому.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Куди на Рівненщині зникають люди і де їх шукати [ПОРАДИ]
На Рівненщині шукали 12-річну дівчину, а вона поїхала до хлопця у Львів
У Рівному дівчина втекла з дому та ледь не вчинила самогубство





На правах реклами