Ми у Facebook
09.05.2012, 09:10

Україна перенесла саміт, який усі проігнорували

Україна відклала проведення 18-го саміту голів держав Центральної Європи, що був призначений на 11-12 травня в Ялті (Крим). Про це на брифінгу повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров.
Таке рішення, з його слів, було прийнято у зв'язку з тим, що голови низки європейських держав не зможуть взяти участь у саміті в зазначені дати.

"Україна вважає за доцільне перенести саміт", - заявив Дикусаров.

Нові терміни саміту, з його слів, будуть визначені пізніше.

Як відомо, наприкінці квітня Міністерство закордонних справ України заявило, що саміт держав Центральної Європи відвідають голови 10 країн: Польщі, Албанії, Болгарії, Литви, Македонії, Румунії, Словаччини, Хорватії, Чорногорії й Молдавії.

Однак пізніше Президент Хорватії Іво Йосипович заявив, що відмовляється від участі в саміті на знак протесту проти порушень прав людини в Україні.

Запрошення приїхати на саміт відхилили також Президент Німеччини Йоахім Гаук, Президент Албанії Бамір Драговіні, Президент Болгарії Росен Плевнелієв, Президент Латвії Андріс Берзиньш, Президент Чехії Вацлав Клаус, голова Президії Боснії й Герцеговини Бакір Ізетбегович, Президент Чорногорії Філіп Вуянович.

При цьому низка голів держав послалася на щільний графік, а деякі - на порушення прав людини в Україні.

Невдоволення європейських політиків викликає ситуація зі справою колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

17-й саміт пройшов у Варшаві (Польща) у травні 2011 року.





На правах реклами