Ми у Facebook
09.05.2012, 18:18

У Рівному День Перемоги відзначили військовим парадом [Фото+Відео]

У Рівному 9 травня відбувся традиційний святковий парад, присвячений Дню Перемоги. Участь у святкових заходах взяли більш ніж чверть тисячі військових та кілька тисяч мешканців міста. А на мітингу ветеранів та рівнян привітали керівники міста та області.
Традиційно святкування 67 річниці Дня Перемоги у Рівному розпочали з покладання квітів до пам'ятника загиблим за Україну. А святковий парад пройшов з центральної частини міста до меморіалу на Дубенському кладовищі. Оскільки дата святкування неювілейна - радувати глядачів великою кількістю техніки військові не стали.



Традиційно святкову колону очолив БТР та УАЗи з прапороносною групою і ветеранами. За військовою технікою слідували 250 військовослужбовців 13 армійського корпусу в парадній та польовій формах одягу, які демонстрували стройовий крок і виконували пісні "День Перемоги" та пісню про 13 армійський корпус. Обійшлося цьогоріч і без перенасичення святкової колони політичною символікою.



Більше фото в фотогалереї


Прикметно, що значна кількість рівнян прийшла на парад за власним бажанням. Вони вітали квітами та теплими словами ветеранів, а також співали разом з військовими пісень Перемоги.



Під час урочистого мітингу на меморіалі Дубенського кладовища ветеранів привітали керівники міста та області. Зокрема міський голова Рівного Володимир Хомко подякував ветеранам за подвиг та пообіцяв приділяти їм більше уваги.


Більше фото в фотогалереї


- Україною війна прокотилась двічі. Не залишилось жодної родини, котрої вона не торкнулась, - зауважив Володимир Хомко. - З того часу Україна живе в мирі та злагоді, а ми не знаємо лиха війни. У цьому заслуга і подвиг ветеранів. Ми перед ними в неоплатному боргу.

Приєднався до вітань і голова Рівненської обласної державної адміністрації Василь Берташ. А народний депутат України від Рівненщини Віктор Матчук побажав ветеранам ділитися своєю мудрістю та частіше звертатись до чиновників, навіть з критикою.



На завершення святкувань усі присутні поклали квіти та вінки до Алеї Слави та могил загиблим у Великій Вітчизняній війні.



А тим часом святкування продовжилось на майдані Незалежності та у парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка. Тут відбулись Акція «Стіна Пам’яті», де були представлені світлини учасників Великої Вітчизняної війни, святкове дефіле військового оркестру 13 армійського корпусу. А усіх охочих три польові кухні пригощали солдатською кашею. Звершились святкування акцією "Фронтові спогади” та салютом на Пагорбі Слави.




Більше фото в фотогалереї






На правах реклами