Ми у Facebook
09.05.2012, 19:58

Володарем Кубка "Бізнес-ліги "ОГО" з міні-футболу став ФК "Забороль" [+Фото]

Фінішував VI Відкритий кубок "Бізнес-ліги "ОГО" з міні-футболу, присвячений 20-річчю "ОГО". Волею календаря боротися за перемогу чотирьом командам-півфіналістам довелося у День Перемоги. Цей день став щасливим для ФК "Забороль", що вперше у своїй історії здобув цей трофей.
Шостий за ліком розіграш Кубку "Бізнес-ліги "ОГО" став особливим, адже присвячений 20-річчю газети "ОГО". Саме цей факт став додатковим стимулом для команд-учасниць у боротьбі саме за цьогорічний трофей.

Впродовж усього турніру на майданчику точилась жорстка боротьба, крізь горнило якої по пвіфіналу пробилися найсильніші - ФК "Забороль", "Спорт-лайф", "Чернігівське" та "Металіст". Саме ці команди зійшлися у півфіналах, аби розіграти між собою заповітні путівки у фінал.



"Чернігівське" у 1/2 фіналу протистоялю ФК "Забороль" і цей матч, завдяки накалу боротьби та неймовірному прагненню обох команд перемогти, був гідним фіналу. Гравці обох команд боролися за кожен клаптик майданчика і гольові моменти почергово виникали то біля одних, то біля інших воріт.



Успішнішими в атаці виявились гравці "Заборолі", які все ж зуміли двічі вразити ворота Андрія Сікальського, що не раз рятував свою команду від голу. "Чернігівському" ж фартило менше й лише на прикінці гри вони зуміли відквитати один м'яч - 2:1.



За другу перепустку до фіналу сперечалися "Спорт-лайф" та "Металіст". Саме "Металу" на початку гри вдався ефектний гол ударом через себе й помаранчеві повели у рахунку. Щоправді радіти їм довелося недовго. "Спорт-лайф" досить швидко сквитав один м'яч, а наприкінці першого тайму вийшов уперед - 2:1. У другій половині гри, незважаючи на більшу кількість ударів по "брамі" "Спорт-лайфа", "металісти" зрівняти рахунок так і не зуміли.



Перепочивши з-півгодини гравці "Спорт-лайфа" вийшли на фінальну гру, де їх уже чекав ФК "Забороль". Із перших хвилин гри "Спорт-лайф" зайняв оборонні позиції, віддавши ініціативу супернику. Саме насичена оборона деякий час не давала "заборольцям" наблизитися до воріт опонентів, які, у свою чергу, намагалися грати на контратаках.



Але так тривало до першого забитого ФК "Забороль" м'яча. Пропустивши, "Спорт-лайф" кинувся відігруватися й "розкрився". В обороні номінальних гостей стали зявлятися вільні зони, у які вривалися нападники "Заборолі" й завдавали ударів по воротах. Не допоміг команді й досвідчений голкіпер, гра у якого відверто не пішла. Як результат, на перерву команди пішли за рахунку 4:0.



У другому "Забороль" продовжила свою справу й у ворота "Спорт-лайфа" влетіли ще 3 мячі. Втративши мотивацію до подальшого розргрому суперника, "Забороль" пригальмувала й догравала гру в очікуванні фінального свистка. "Спорт-лайфівці" тим часом зуміли відіграти три м'ячі, але на більше ні часу, ні сил команді не вистачило - 7:3, й "Забороль" стає володарем Кубка!

Продовжилося свято футболу церемонією нагородження, на яку завітав засновник Видавничого дому "ОГО" Віктор Данилов, який вручив командам нагороди та пам'ятні відзнаки.



- Вважаю, що турнір вдався й пройшов на досить високу рівнів, - сказав Віктор Данилов. - Команди порадували запеклою боротьбою, в якій перемога дісталася найсильнішому. Гадаю ФК "Забороль" переміг заслужено, адже команда впродовж турніру виграла всі матчі, не втративши жодного очка.



Віктор Данилов додав, що на цьому футбольне святкування 20-річчя газети "ОГО" не завершується, адже восени на гравців та уболівальників чекає Чемпіонат "Бізнес-ліги "ОГО", що також буде присвячений ювілею газети.

- Нам дуже приємно, що вдалося здобути цей кубок, -поділився враженнями після гри воротар ФК "Забороль" Ігор Студьоний. - Команди на турнірі були дуже рівними й протистояти кожній із них було досить важко. Але завдяки бажанню та волі й вірі у перемогу, нам таки вдалося здобути омріяний приз.

За словами Ігоря, особисто для цей кубок - не перший. До цього він тричі вигравав його, виступаючи у складі команди "Карат".

До слова, нагороди отримали не лише переможець, фіналіст й півфіналісти. Кожна команда-учасник отримала пам'ятний диплом та календар, а ще дві команди удостоїлись спеціальних відзнак: "Приз справедливої гри" отримала найдисциплінованіша команда турніру - "Фронт Змін", а "ВІВА". яка у чвертьфіналі ледь не вибила з турніру майбутнього переможця, отримала приз "За волю до перемоги".

Відзначили й кращих гравців турніру: кращим воротарем став голкіпер півфіналістів Андрій Сікальський ("Чернігівське"), кращим захисником визнали Сергія Корнюшина зі "Спорт-лайфа", а титул кращого нападника отримав Вадим Царьов з ФК "Забороль". Визначили й кращого бомбардира турніру. Ним став Юрій Козлюк, який наколотив у ворота суперників аж 24 м'ячі.





На правах реклами