Ми у Facebook
10.05.2012, 11:12

На Рівненській АЕС відключили перший блок — для ремонтних робіт

Сьогодні, 10 травня, о 00.02 енергоблок №1 (ВВЕР-440) РАЕС відключений від енергосистеми для проведення планово-попереджувального ремонту.
Станом на 10 травня в роботі перебувають енергоблоки №2 та №3 Рівненської АЕС із сумарним навантаженням 1355 МВт. Зауважень щодо роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає.

Як повідомили OGO.ua з Управління інформації та зв'язків з громадськістю Рівненської АЕС, на енергоблоці №4 (ВВЕР-1000) триває 40-ва доба середнього планово-попереджувального ремонту. Ремонтні роботи - на завершальній стадії. Відремонтовано обладнання першого каналу системи безпеки. Ущільнено головний роз'єм реактора та парогенератори. Усі роботи виконуються згідно з графіком.

Наразі на РАЕС тривають операції за програмою зупинення енергоблока №1. Під час ремонту, який вважається середнім та розрахований на 54 доби, планується виконати: перевантаження ядерного палива; середній ремонт реактора; середній та поточний ремонти турбін; середній та капітальний ремонти генераторів; поточні та капітальний ремонти парогенераторів; поточний ремонт компенсатора об'єму; капітальні та поточні ремонти головних циркуляційних насосів.

Також заплановано виконати низку понадрегламентних робіт, спрямованих на підвищення безпеки, серед яких модернізація програмно-технічного комплексу систем нормальної експлуатації енергоблока, капітальний ремонт головної запірної засувки, ремонт із заміною регуляторів ДУ-400 систем технічної води відповідальних споживачів.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках АЕС - у межах норми.





На правах реклами