Ми у Facebook
14.05.2012, 11:05

На Рівненщині чоловік зберігав удома вибухівку для... риболовлі

Днями співробітники Костопільського РВ УМВС отримали оперативну інформацію, що житель села Комарівка Костопільського району зберігає у своєму будинку вибухову речовину. Під час перевірки правоохоронці у 45-річного Анатолія виявили пластикову пляшку, наповнену по вінця білим порошком.
— На місце події відразу прибули експерти-вибухотехніки, які вилучили ємність з речовиною, яку чоловік зберігав у шафі в кімнаті, та направили на дослідження до НДЕКЦ при УМВС, — повідомив старший слідчий Костопільського РВ УМВС майор міліції Юрій Регеза, котрий разом зі співробітниками карного розшуку, служб БНОН проводили огляд у помешканні.

Про це OGO.ua повідомили з Костопільського райвідділу УМВС.

Як показали результати проведеної експертизи, речовина за своїм хімічним складом подібна до промислових господарчих вибухових сумішей типу «Грануліт». Як пояснив власник «знахідки», виготовив він усе це самотужки у грудні торік і планував з нею «рибалити». Чоловік ніде не працює, а тому таким чином хотів підзаробити.

За оцінками фахівців-експертів, ця речовина належить до вибухових сумішей та є вельми небезпечною «іграшкою». А в руках дилетанта або, навпаки, професіонала, що знає, як грамотно закласти вибухівку, вона може бути смертельно небезпечною.

— Дії затриманого кваліфікуються за статтею 263 Кримінального кодексу України як незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами, за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до п’яти років, — повідомив начальник Костопільського РВ УМВС Сергій Гандзелевський.





На правах реклами