Ми у Facebook
23.05.2012, 16:55

У Рівному на місці колишньої в’язниці НКВС будуть офісні приміщення

Як відомо, орієнтовно з середини 2010 року на території колишнього Колективного підприємства "Рівненська швейна фабрика" (будівля колишньої в’язниці НКВС), що розташовується на вул. Соборна, 16, ведуться будівельні роботи.
Минулого тижня будівельники почали руйнувати стіну будівлі, на якій донедавна розміщувалася меморіальна дошка з написами про замордованих тут більшовицьким режимом тисяч українців.

Про це OGO.ua повідомили з прес-служби Рівненської обласної організації Української Народної Партії.

Щоб з’ясувати усі мотиви руйнації стіни та демонтажу меморіальної дошки, до міського голови Рівного звернулись представники громади міста та міської організації УНП.

- Як запевнив наших представників міський голова Володимир Хомко та власники земельної ділянки, будівельники були змушені демонтувати автентичну тюремну стіну та меморіальну дошку на ній через її 90-відсоткову зношеність. Проте знищувати стіну повністю не будуть - частину було вирішено музеїфікувати, тобто зберегти в якості експонату. Що ж до меморіальної плити, то її було акуратно демонтовано для тимчасового зберігання й майбутнього встановлення на новозбудованій стіні, - пояснює голова Рівненської обласної організації УНП Світлана Ніколіна.



Нагадаємо, долею напівзруйнованого приміщення швейної фабрики на вул. Соборній, 16 переймалися і торік. Одні хотіли зробити тут музей, інші — дослідити місця розстрілів, а ще одні — побудувати на старому фундаменті щось нове і сучасне. Втім, тепер ідею новенького готелю змінив адміністративно-торговельний центр.

Та, за словами міського голови, на території відремонтованої будівлі колишньої в’язниці НКВД не будуватимуть ані готелів, ані розважальних центрів. Тут будуть лише офісні приміщення.





На правах реклами