Ми у Facebook
31.05.2012, 12:28

Чому у Рівному проблемно влаштувати малюка у дитсадок [+Відео]

У Рівному проблемно влаштувати дитину у садочок. Принаймні у цьому переконують батьки малеч. Найбільше ажіотажу виникає з ясельними групами. Батьки займають чергу з вечора аби подати вранці заяву. Втім керівники садочків запевняють, що винні у цьому самі ж мами з татами.
Рівнянка Марина виховує дворічну донечку. Ще взимку почала перейматися влаштуванням дитини до дитячого садочка. Керівництво останнього порадило чекати весни, коли почнеться набір груп. Та на початку травня виявилось, що місця вже немає.

У 37-му рівненському садочку нині також триває набір до новостворених груп. У яслі набирають 20 діток віком від 2-х років. Директор закладу Людмила Шевчук каже, що черг у них не існує. Заздалегідь заяв від батьків не приймають і в чергах ті ночами не стоять.

І додає: ажіотаж із влаштуванням дітей у ясельні групи й справді існує в інших садочках густонаселених мікрорайонів міста. Адже батьки хочуть чим швидше вийти на роботу і віддають малечу до садочків ще у рік та вісім місяців. А от у молодші групи, де приймають дітей з 3-х, років взагалі черг не існує.

Міські чиновники про проблему знають. Тому щороку намагаються збільшувати кількість місць у садочках.

Та все ж освітяни радять батькам чекати, поки дитині виповниться три роки і тільки тоді віддавати до садочка. Молоді матусі до таких порад не надто прислухаються. Кажуть, крім уваги - дітей потрібно ще й утримувати. Тому декому доводиться шукати знайомства, аби все ж влаштувати малечу до садочка.







На правах реклами