Ми у Facebook
05.06.2012, 16:23

Італія в руїнах: внаслідок землетрусу загинули 15 осіб, 13 тисяч мешканців евакуйовано [+Фото]

Кількість жертв руйнівного землетрусу на півночі Італії зросла до 15 людей, постраждали близько ста осіб, ще близько 6 тисяч мешканців були евакуйовані зі своїх будинків, повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на службу Цивільної оборони країни.
Раніше повідомлялося про десятьох загиблих. За даними служби Цивільної оборони, зниклими безвісти на даний момент вважаються до п'яти чоловік.

Як повідомляє телеканал Tgcom24, після землетрусу в службу Цивільної оборони Італії з проханням про надання тимчасового житла звернулися близько 6 тисяч чоловік, які бояться повертатися у власні будинки, що постраждали від стихії.

Таким чином, відзначає телеканал, загальна кількість евакуйованих зі своїх будинків громадян перевищила 13 тисяч, оскільки після руйнівного землетрусу, що стався 20 травня в Емілії-Романьї, в тимчасових наметових таборах були розміщені 7,5 тисячі осіб.

Більше фото - у фотогалереї Media.ogo.ua

Сильний землетрус магнітудою 5,8 стався у вівторок. 29 травня, на півночі Італії о 9.00 за місцевим часом (10.00 за київським). Епіцентр землетрусу залягав приблизно на глибині 10 кілометрів і знаходився в області Емілія-Романья в провінції Модена - найбільш постраждала від попереднього сильного землетрусу 20 травня.

Потім близько 13.00 (14.00 за київським часом) відбувся афтершоковий землетрус магнітудою 5,3. Крім того, фахівці зафіксували ще кілька сильних підземних поштовхів.

За словами начальника служби Цивільної оборони Емілії-Романьї Деметріо Еджідіо (Demetrio Egidio), найсильніше землетрус торкнувся провінцій Модена і Болонья. У результаті стихійного лиха багато будівель обрушилися.

Як інформує FINANCE.UA, потужний землетрус на півночі Італії, епіцентр якого знаходився в провінції Модена, змусив деякі місцеві компанії призупинити свою діяльність. До числа постраждалих потрапили виробники люксових спортивних автомобілів: Ferrari, Maserati і Lamborghini, пише газета Wall Street Journal.

Більше фото - у фотогалереї Media.ogo.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ