Ми у Facebook
08.06.2012, 12:05

ЇХ КЛИЧЕ ЄВРО-2012: Рівненські вболівальники вирушають у дорогу

8 червня в Польщі буде дано старт найочікуванішій футбольній події дворіччя! Цього дня на стадіонах Варшави та Вроцлава будуть зіграні перші матчі в рамках ЄВРО-2012. А вже наступного дня символічну естафетну паличку турніру приймуть українські міста Харків та Львів.
Саме на стадіонах цих двох міст будуть зіграні поєдинки групи «В» за участю збірних Данії, Нідерландів, Німеччини та Португалії.

Щодо того, чи будуть присутні рівненські вболівальники на першому матчі в рамках ЄВРО-2012, який о 19.00 за київським часом 9 червня 2012 року розпочнеться на стадіоні в Харкові, ми достеменною інформацією не володіємо. Хоча, можемо зробити припущення, що без підтримки рівнян ні збірна Данії, ні збірна Нідерландів все ж таки не залишиться. А ось те, що відстань у 220 кілометрів, яка розділяє Рівне та Львів, аж ніяк не зашкодить рівненським шанувальникам футболу на власні очі побачити гру збірних Німеччини та Португалії – інформація стовідсоткова. У день матчу 9 червня у Львові очікується висадка дуже чисельного рівненського вболівальницього десанту.

Умовно тих, хто збирається на першу зустріч до міста Лева, можна розділити на дві групи. Перша – це, так звані «дикуни». Ця категорія вирушає в дорогу, не маючи на руках квитків на стадіон, і не надто сподіваючись туди якимось чином потрапити. Їдуть вони у Львів для того, щоб просто зануритися в атмосферу проведення грандіозного європейського футбольного дійства. Футбол збираються дивитися у фан-зоні, яка розташована в самому центрі міста, на великих екранах у величезній та дружній компанії фанатів з усієї України. Звісно, що обов’язковим пунктом програми є знайомства та братання з німецькими та португальськими вболівальниками, яких у Львові очікується більше 15 тисяч!

Не слід забувати, що окрім, власне, футбольної складової, в перлині Західної України гостям пропонують і цікаву культурну програму. Так 9 червня перед початком футбольних баталій великий концерт для усіх бажаючих у фан-зоні дасть відомий київський гурт Mad Heads XL. Очкується також, що привітати Львів з початком ЄВРО-2012 приїдуть і вийдуть до фанатів Віталій та Володимир Клички, «Золота Рибка» України Яна Клочкова, найсильніша людина планети Василь Вірастюк, фронтмен гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук.

У Львові під час Євро буде не тільки футбол [Програма заходів]

Щодо подальших дій після завершення матчів першого ігрового дня у Львові, то тут у рівненських вболівальників одностайності немає. Хтось планує вирушати одразу додому до Рівного, а хтось збирається гуляти всю ніч. «ЄВРО в Україні відбувається аж ніяк ні щороку, а тому хочеться в повній мірі насолодитися кожною хвилиною цього турніру в нашій країні, - зазначив один з «дикунів», якій планує бути у Львові 9 червня.

Інша група рівненських уболівальників – це ті, що мають на руках квитки безпосередньо на зустріч Німеччина-Португалія, або ваучери, які напередодні гри можна буде обміняти в касах стадіону на омріяні перепустки на трибуни. Більшість з цієї категорії планувала поїздку до Львова заздалегідь, замовивши квитки через офіційний портал УЄФА, але є й такі, які усе вирішили в останню мить. Ця категорія їде безпосередньо до стадіону «Арена-Львів» або на найманому, або на власному транспорті. І одразу після матчу більшість планує вирушати додому, або одразу на Київ на перший матч за участю вже української збірної.

Повний розклад матчів ЄВРО-2012

Щодо вболівальницьких симпатій у зустрічі Німеччина-Португалія, то серед рівнян переважають поціновувачі гри «Бундесмашини». «Німеччина – це головний фаворит майбутнього турніру. Це команда, в якої практично немає слабких місць. Це справжній танк, який може знести все, що буде перешкоджати йому дістатися фіналу та здобути головний трофей турніру.

Я щасливий від того, що зможу на власні очі побачити у Львові початок, сподіваюсь, їх славетного шляху до перемоги, - так резюмував свої очікування від майбутнього поєдинку один з рівненських фанатів збірної Німеччини. Але є і такі, які будуть у Львові вболівати за Португалію. І навіть не стільки за цілу збірну, як за окремих її виконавців. «У німців – справжня «команда-зірка». Там очі розбігаються по футбольному полю, не знаєш за ким спостерігати. А за Португалію, натомість, грає справжній футбольний геній – Кріштіано Роналду!

Юна рівнянка вийде на поле з футболістами збірних Португалії та Данії

За грою таких гравців, а точніше буде сказати – творців, на футбольному полі можна спостерігати цілу вічність і з розкритим ротом. Майже всі говорять, що німці - це фаворити в майбутньому протистоянні з португальцями, але я вважаю, що такий гравець як Роналду здатен самотужки вирішити долю цього поєдинку на користь своєї збірної. Їду персонально вболівати за цього Майстра, - експресивно висловився рівненський прихильник Португалії в цілому та її лідера Кріштіано Роналду зокрема.

Як би там не було, хто б не переміг в першій зустрічі на «Арені-Львів», головне, що порцію підтримки обидві збірні отримають і від рівнян. У тому числі і від кореспондента нашого видання, який вирушає до Львова і буде вести репортаж безпосередньо з місця футбольних баталій!





На правах реклами