Ми у Facebook
09.06.2012, 15:23

Рівнян перевіряли на знання англійської перед ЄВРО-2012 [+Фото]

Громадські активісти Рівного перед стартом Чемпіонату Європи з футболу вирішили провести невеличкий тест для пересічних рівнян на знання елементарних фраз англійською мовою. Знавців відзначали спеціальними наклейками.
Акцію під назвою “Рівне теж зустрічає ЄВРО” організували й провели громадські активісти Рівного. Хлопці та дівчата взялися довести, що Рівне — європейське місто, а рівняни — повноцінні члени європейської громади.

Організатори акції запевняють, що якщо наше місто є європейським, то й англійську мову ми повинні знати на досить пристойному рівні.

- Донедавна влада міста тільки й говорила, що про Євро, а реально ніяких зрушень не відбувалось, - говорить організатор акції, громадський діяч та журналіст Владислав Ісаєв. - Єдине — відкриття фан-зони, про яке стало відомо два дні тому. Але це дуже мало, у порівнянні з тією підготовкою, яку ведуть інші міста. Чому ж Рівне має залишатися осторонь єврочемпіонату? Наше місто знаходиться на шляху зі Львова до Києва. Європейці будуть проїжджати через Рівне, зупинятися у наших готелях.



За словами Владислава Ісаєва, першою акцією, яку він разом із однодумцями, планує організувати під час ЄВРО, стала перевірка знання рівнянами англійської мови.

Саме з метою проведення такого невеличкого "іспиту" молоді активісти вийшли на майдан Незалежності. Підходячи до перехожих, вони ставили їм простенькі запитання англійською. Якщо люди відповідали – отримували символічну наклейку.

- Я дізналася про цю акцію від друзів і також вирішила долучитися, - розповідає одна з активісток Римма Бабієць. – Вважаю, що наше місто повинне розвиватися у європейському напрямку, тому знання англійської є необхідним для цього. Гості з Європи хай і не часто, але відвідують наше місто. І на ЄВРО вони також приїдуть. Рівняни, знаючи англійську, зможуть допомогти європейським гостям зорієнтуватися у Рівному, вказати дорогу до готелів, вокзалів й розповісти їм про цікаві місця нашого краю.



Одним з тих, хто без проблем зможе поспілкуватися з європейськими гостями став рівнянин Олександр, якого активісти зустріли на майдані.

- Я непогано знаю англійську та гадаю, що зможу порозумітися з європейцями, - сказав студент одного з рівненських ВНЗ Олександр. – Зміг би навіть провести невеличку екскурсію центральною частиною міста.

Більшість опитаних рівнян англійську знають та готові дати відповідь на прості запитання. Але достатньо й таких, хто англійською не володіє взагалі.
- Я не знаю англійської, - чесно зізнався міліціонер Роман. – У школі вивчав французьку.



Подібні "іспити" провели не лише на майдані Незалежності, а й на Театральній площі, у районі автовокзалу та на мікрорайоні Ювілейний.

За словами організатора акції Владислава Ісаєва, ця акція – лише початок. Надалі планується організація й інших заходів, що спрямовані на європейський розвиток Рівного.





На правах реклами