Ми у Facebook
12.06.2012, 17:20

На Рівненщині оголосили вирок чоловіку, який впритул застрелив дівчину

Раптові постріли сколихнули село Сварицевичі Дубровицького району в ніч із 4 на 5 березня торік. Жорстоке вбивство, яке потрясло не лише село, а й усю країну, назавжди залишить відбиток у пам’яті родини покійної Світлани та односельчан. Адже таке забути неможливо…
У маленькому селі всі один одного знають. Тож трьох чужих молодиків, які випивали у тутешньому кафе-барі «Кабачок», місцеві жителі помітили одразу. Як з’ясується згодом, це були мешканці Степангорода Володимирецького району. Вже тоді один із них, 35-річний Володимир, провокував місцевих хлопців на бійку. Ті ж намагалися його втихомирити, не гребуючи при цьому і кулаками.

Кафе зачинилося, проте молодь не поспішала розходитись по домівках – хлопці й дівчата насолоджувались товариством та спілкуванням. Десь по другій годині ночі поїхали і приїжджі. Та невдовзі повернувся Володимир, тримаючи у руках гладкоствольну мисливську рушницю:

«Я вас всіх постріляю, — божевільним голосом кричав чоловік. — Я зроблю так, що ви запам’ятаєте мене і цей день назавжди! Я зроблю для вас свято!»

"Банди Нью-Йорка" на Рівненщині: місцеві мешканці знову влаштували стрілянину

Одночасно із криками пролунав і перший постріл у повітря. Усі перелякалися. Молодь сховалася за тином сусіднього з кафе-баром магазину, куди наступної миті і була спрямована чергова куля.

Смілива 24-річна Світлана намагалася хоч якось утихомирити розлюченого чоловіка:

«Заспокойся, що ти робиш?» — з такими словами рушила до нього дівчина. Між ними лишалося кілька рятівних метрів, коли смертельний постріл обірвав молоде життя – Володимир влучив дівчині прямо у голову. Згодом кілька куль полетіли і у натовп. Чоловік вскочив у автомобіль і зник.

Перелякані молоді люди кинулися врізнобіч: хто додому, хто до інших поранених, а хто до Світлани: дівчина уже не подавала жодних ознак життя…

На Рівненщині чоловік з рушницею влаштував бійню. Жінка мертва, п'ятеро людей - у лікарні

«Зачепило» у перестрілці й інших мешканців села. У вкрай тяжкому стані госпіталізували у реанімаційне відділенні Дубровицької ЦРЛ 20-річну Мирославу: вогнепальне поранення грудної клітки, живота та лівого плеча. Двох хлопців – 19-річного Олександра та 22-річного Ростислава із множинними вогнепальними пораненнями було доправлено до Рівненської обласної клінічної лікарні у тяжкому стані. 22-річну Тетяну та 19-річного Олександра після надання медичної допомоги лікарі відпустили додому на амбулаторне лікування.

На Рівненщині жінка, захищаючи себе, влаштувала стрілянину

Стосовно Володимира було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого пунктами 5, 7 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України, тобто умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб. Максимальне покарання – довічне позбавлення волі.

Нещодавно за цим фактом було винесено вирок – 15 років позбавлення волі отримав Володимир за вбивство дівчини та поранення п’яти осіб.

Жорстоко розстріляну на Рівненщині Світлану провели в останню путь

Наразі рідні Світлани апелюють винесене рішення, адже із таким вироком вони не згодні. Материнське серце і досі обливається кров’ю, адже через рік після втрати доньки пішов з життя і батько дівчини. Рідні кажуть, що із загибеллю Світлани втратили і сенс життя.






На правах реклами