Ми у Facebook
14.06.2012, 16:29

На Рівненській АЕС зупинили енергоблок №3

Сьогодні, 14 червня о 13.26 зупинили енергоблок №3 (ВВЕР-1000) Рівненської АЕС. Під час перевірки захисту турбоживильних насосів енергоблока сталося їх відключення. У відповідності до Технологічного Регламенту, оперативний персонал зупинив енергоблок.
Турбоживильні насоси належать до обладнання другого контуру та розташовані у турбінному відділенні станції. Радіаційних наслідків подія не мала, наразі з’ясовуються її причини.

Про це OGO.ua повідомили з Управління інформації та зв’язків з громадськістю Рівненської АЕС.

Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах діючих норм.

Станом на 16 годину 14 червня в роботі перебувають енергоблоки №2 та №4 Рівненської АЕС із сумарним навантаженням 1400 МВт. Зауважень щодо роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає.

На енергоблоці №1 (ВВЕР- 440) – 36-та доба середнього планово-попереджувального ремонту. У ремонті – обладнання третього каналу системи безпеки. Завершено завантаження ядерного палива в активну зону реактора. Проведено ущільнення парогенераторів по першому контуру. Проведено високовольтне випробування обмотки статора генератора Г-1. Продовжується ремонт турбогенераторів. Усі роботи виконуються згідно з графіком.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Призначили нового генерального директора Рівненської АЕС
На Рівненській АЕС ліквідовуватимуть радіаційну аварію





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ