Ми у Facebook
16.06.2012, 13:50

У Рівному нагородили переможців кінофестивалю DVERY [+Фото]

У Рівному завершився конкурс відеоробіт фестивалю молодого аматорського кіно DVERY. У другому відеофестиваль змагались понад 70 короткометражок. А кращою журі визнала фільм "Блудний син" Олександра Слободи з Луцька.
Другий фестиваль молодого аматорського кіно потихеньку набирає популярності в Україні. Так в другому етапі цьогорічного фестивалю змагались понад 70 відеоробіт авторів з усіх куточків України. Роботи надходили не тільки з обласних центрів, а й з невеличких містечок. Так наймолодшому учаснику фестивалю всього два роки, найстаршому — 74 роки.



— Авантюрний експеримент під назвою Всеукраїнський фестиваль молодого аматорського кіно «DVERY» виправдав себе. Сьогодні - це культурна подія, - підсумував ініціатор проекту, заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов.

Фоторепортаж з закриття фестивалю

Задоволеними результатами фестивалю залишились і учасники журі брати Капранови.

— Чудово, що фестиваль не диктує умови учасникам як це робити, як, наприклад, Канський кінофестиваль, — жартували брати Капранови на закритті фестивалю. — Насправді побачили на фестивалі дуже багато оригінальних ідей.



Фоторепортаж з закриття фестивалю

Також переможців привітали режисер Ігор Бутирін та директор облмуздрамтеатру Володимир Петрів, які є представниками журі.
У підсумку "Бронзові двері" дісталися Оксані Артеменко за стрічку "Надія" та Андрію Михайлову, який зняв неофіційний промо-ролик Луцька.
"Срібні двері" отримали двоє авторів – рівнянин Павло Вознюк за короткометражку «5 бригада» (вона також стала кращою на думку глядачів) і Таня-Марія Литвинюк за роботу «Весна». А "Золоті двері" за відеороботу "Блудний син" виборов мешканець Луцька Олександр Слобода. Торік він брав участь у конкурсі сценаріїв кінофестивалю.
Тим часом талановиті любителі кіно зможуть проявити себе під час наступного, вже третього сезону кінофестивалю.

Фоторепортаж з закриття фестивалю





На правах реклами