Ми у Facebook
19.06.2012, 17:13

У Рівному військові пожежники змагалися на першість армійського корпусу [+Фото]

19 червня у Рівному відбулися змагання з пожежно-прикладного спорту серед особового складу пожежних взводів 13 армійського корпусу. Захід тривав на базі підпорядкованої державної пожежної частини №2 Рівненського міського управління Територіального управління МНС України.
– Це спорт сильних і мужніх бійців пожежної справи, – зазначив начальник служби пожежної безпеки 13 армійського корпусу капітан Василь Багров. – За першість серед військових частин армійського з’єднання змагалися три кращі команди. Це представники 11 окремої артилерійської бригади з Тернополя, 51 окремої механізованої бригади з міста Володимира-Волинського та 7 окремого полку армійської авіації з Нового Калинова. Перш за все ці змагання націлені на оцінку і підвищення боєготовності та фізичної підготовки особового складу штатних пожежних підрозділів.

Офіцер наголосив, що змагаючись, військові пожежники отримують неоціненний досвід та відпрацьовують навички у роботі з пожежною технікою і обладнанням.





– Пожежно-прикладний вид спорту відрізняється високою духовністю, адже за підготовкою воїнів-пожежників стоять безпека військових частин та людські життя, – додав тимчасово виконуючий обов’язки командира 13 армійського корпусу генерал-майор Сергій Наєв.

Після урочистої церемонії спортсмени розпочали змагання з чотирьох видів цього виду спорту. Зокрема, військові пожежники демонстрували свою вправність у підйомі по штурмовій драбині на 4-й поверх навчальної башти. Вони долали на швидкість 100-метрову смугу перешкод, змагалися з пожежної естафети 4 по 100 метрів. Також, учасник команд розгортали пожежний автомобіль АЦ40, прокладали два магістральних рукави, розгалуження та по 2 робочих рукави на двох напрямках.

– Дані види змагань є одними з найскладніших і водночас дуже важливими у професії пожежного, – розповів учасник команди 51 окремої механізованої бригади старший солдат військової служби за контрактом Сергій Басенюк.



За підсумком змагань перше місце виборола команда 51 окремої механізованої бригади. Друге місце посіла команда 7 окремого полку армійської авіації, на третьому місці – тернопільські артилеристи.

В особистому заліку найвищі результати продемонстрували: у подоланні 100-метрової смуги з перешкодами перше місце зайняв старший солдат військової служби за контрактом Олег Петляк з результатом 23,8 секунди, а у підйомі по штурмовій драбині – старший солдат військової служби за контрактом Сергій Васинюк із результатом 29,7 секунди.

До числа лідерів в індивідуальному заліку також увійшли контрактники старший солдат Юрій Білий та солдат Євген Шкарлак.

Тимчасово виконуючий обов’язки командира 13 армійського корпусу генерал-майор Сергій Наєв привітав переможців та нагородив їх за перемогу.








На правах реклами