Ми у Facebook
25.06.2012, 16:10

Фаворити чвертьфіналів Євро-2012 крокують далі [ОГЛЯД]

На ЄВРО-2012 позаду чвертьфінальні поєдинки, які відбулися без якихось несподіванок. Усі фаворити цього турніру більш-менш впевнено подолали цей бар‘єр та дісталися півфіналів. А ось там очікуємо вже більш запеклого і цікавого протистояння, адже на кону титул найсильнішої європейської збірної на найближче чотириріччя.
Чехія – Португалія – 0:1
Гол: Кріштіано Роналду (79)
Попередження: Давид Лімберські (90) - Луїш Нані (26), Мігель Велозо (27)
Місце: Польща, Варшава, стадіон «Народовий»
Дата: 21.06.2012


Абсолютно два різних тайми в цьому поєдинку ми побачили у виконанні збірної Чехії. У першому команда показала досить добротний футбол, хоч і не без помилок у захисті, але було видно, що гравці борються за прийнятний результат. А ось на другу половину зустрічі команда Білека вийшла ніби приреченою. Немов у роздягальні футболісти почули щось таке, що змусило їх просто припинити грати у футбол і просто очікувати гола в свої ворота. Вже після гри головний тренер чеської команди пояснив такі метаморфози на футбольному полі зі своїми гравцями браком сил та енергії.

"Хлопці виклалися в першій половині, на другу їм елементарно не вистачило сил", - ось таке коротке резюме від Міхала Білека.

Щодо португальців, то вони на цьому чемпіонаті наразі справляють враження найбільш атлетичної команди, яка функціонально готова краще за усіх своїх суперників. Ось і в цьому матчі Роналду і Ко тиснули на своїх опонентів усі 90 хвилин гри, повинні були забивати ще в першому таймі, і до того ж не один раз, але в підсумку відзначилися лише на 79-й хвилині поєдинку. Знову забив "рятівник та надія нації" Кріштіано Роналду. Знову його гол став вирішальним і вивів Португалію до наступної стадії змагань. Гадаємо, немає потреби розказувати, що написали після цієї гри португальські журналісти…

Німеччина – Греція – 4:2
Голи: Лам (39); Хедіра (61); Клозе (68); Ройс (75) - Самарас (55); Салпінгідіс (89, пен)
Попередження: Самарас (14)
Місце: Польща, Гданськ, стадіон «Арена Гданськ»
Дата: 22.06.2012


Зустріч німців та греків нагадувала військове протистояння танків і кавалеристів. Зрозуміло, хто є хто, і зрозуміло, чим це все в підсумку мало закінчитися і закінчилося. Горді нащадки еллінів мали за весь матч один момент, але забили два м‘ячі. Непереможна на цьому чемпіонаті "бундесмашина" моментів мала безліч, а реалізувала тільки чотири з них.

Йдемо далі. Німеччина встановила в цій зустрічі рекорд по володінню м‘ячем за гру на цьому турнірі – 78 (!) відсотків. За всю гру підопічні Льова зробили 709 (!) передач, в той час коли їх опоненти тільки 220… Німці завдали 26 (!) ударів по воротах проти 10 грецьких. Співвідношення кутових – 10-1 (!). Зрозуміло, що на користь німців. І, не забуваємо, що Німеччина на цьому турнірі наймолодша за віком збірна! Четвертий раз поспіль на великих футбольних турнірах ми бачимо цю команду в півфіналі. Але, наступна стадія – це лише бар‘єр для Німеччини, який вона просто зобов‘язана подолати для досягнення більш вагомої цілі. Якої? Відповідь шукайте в німецькому гімні.

Іспанія – Франція – 2:0
Гол: Хабі Алонсо (19, 90+1 - пен)
Попередження: Йоан Кабай (42), Жеремі Менез (76)
Місце: Україна, Донецьк, стадіон «Донбас Арена»
Дата: 23.06.2012


Головний тренер збірної Франції Лоран Блан перемудрував і зі складом на цей матч, і з обраною тактикою. За 90 хвилин гри на полі глядачі фактично так і не побачили французької збірної. І це при тому, що Іспанія була далекою від ідеалу… Відзначимо, що наставник французів знайшов у собі сили одразу по гарячих слідах на післяматчевій прес-конференції визнати свої прорахунки, але результат на табло це вже ніяк не могло змінити.

Іспанці, попри те, що перемогли, все ж таки виглядали на полі не надто свіжими, а в останні 20 хвилин гри взагалі пересувалися по футбольному газону ледь не пішки. З іншої сторони, суперник не виявляв ніяких проявів активності і бажання змінити результат на свою користь, а тому "Червона фурія" могла собі дозволити і таку гру.

А ось що буде в півфіналі, де іспанцям грати з португальцями? Останні точно не будуть вести себе на футбольному полі, як французи. Хто знає, можливо, нас очікує не просто півфінальний поєдинок, а поєдинок, який стане окрасою цього чемпіонату…

Англія – Італія – ​​0:0, по пенальті 2:4
Попередження: Барцальї (82); Маджіо (94)
Місце: Україна, Київ, стадіон НСК «Олімпійський»
Дата: 24.06.2012


Фарт закінчився: англійці пакують свої валізи та їдуть з України додому… Команда Роя Ходжсона зі скрипом дісталася чвертьфіналу, з останніх сил дотягнула в ньому до післяматчевих пенальті, але там, з огляду на "вбивчу" для себе статистику, шансів вже не мала.

Італійці, потрібно визнати, були сильніші в основний і додатковий час цієї зустрічі. Вони мали відкривати рахунок вже на 3-й хвилині матчу, коли де Россі поцілив в штангу. Ще, як мінімум, тричі в першій половині міг забити Балотеллі.

У другому таймі ситуація не змінилася, а перевага Італія просто стала ще більш відчутною. Англія грала так само, як на попередній стадії: фактично без моментів, в очікуванні якоїсь помилки з боку суперника або "дурного" рикошету. Дякувати тому, що рахунок на табло після 90 хвилин гри був 0:0, представники Туманного Альбіону мають не стільки гравцям збірної Італії, скільки своєму воротареві Джо Харту, який рятував команду і в додатковий час. Плюс вдруге за гру за збірну Англії зіграла штанга.

А далі були післяматчеві пенальті, де англійці навіть вийшли вперед… Втім, дуже швидко все встало на свої місця. Більш холоднокровні в цьому компоненті італійці виправили помилку свого товариша по команді Монтоліво, а англійці традиційно почали "стріляти по горобцям" та по Буффону.

Але, якщо з Англією вже все зрозуміло, то абсолютно незрозуміло, чого очікувати від Італії в зустрічі з німцями. Яку тактику на матч з "бундестім" обере тренер "Скуадри Адзури" Чезаре Пранделлі? Як йому грати проти команди, яка на цьому чемпіонаті сповідує принцип: "Ви нам заб‘єте — скільки зможете, а ми вам — стільки, скільки нам потрібно для перемоги". По грі, показаній на цьому чемпіонаті, Німеччина — явний фаворит у майбутньому протистоянні з Італією. Але, можливо, на ЄВРО-2012 настане нарешті час для сенсацій?

Отже, у півфіналах Євро-2012 гратимуть:

27 червня у Донецьку Іспанія і Португалія;

28 червня у Варшаві Італія і Німеччина.


Фінал, нагадаємо, пройде 1 липня на НСК "Олімпійський". Початок всіх матчів - о 21.45.






На правах реклами