Ми у Facebook
02.07.2012, 17:29

Комунальники Рівненщини сподіваються на відшкодування різниці в тарифах

Адже цьогоріч відшкодовуватимуть збитки, завдані через неокупні тарифи не лише теплопостачальним, а й водопостачальним підприємствам області.
Для цього розпорядженням голови облдержадміністрації Василя Берташа вже навіть створена робоча група, яка узагальнює інформацію від підприємств про необхідну суму бюджетної компенсації. За оперативною інформацією, тепловики Рівненщини через збиткові послуги недоотримали торік і за перший квартал цього року майже 80 мільйонів гривень. Водночас втрати підприємств водопостачання і водовідведення за цей період становлять майже 35 мільйонів гривень.

Про це OGO.ua повідомили з прес-служби Рівненської ОДА.

Щоб комунальники якнайшвидше отримали з держказни відшкодування за різницю в тарифах, заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак доручив головному управлінню промисловості та розвитку інфраструктури ОДА оперативно узагальнити інформацію та подати всі розрахунки від Рівненщини до столиці. Зокрема, кожне комунальне підприємство мусить підтвердити власні втрати за продукування збиткових послуг, аби одержати бюджетну компенсацію. Вона буде суттєвою допомогою, адже комунальники Рівненщини зобов’язалися влітку стовідсотково розрахуватися за спожитий торік енергоресурс. Списання мільйонних боргів поліпшить економічну ситуацію підприємств, а отже й їх готовність комунальників до нового опалювального сезону, резюмував Володимир Новак.

Нагадаємо, торік теплопостачальникам Рівненщини відшкодували майже 44 мільйони гривень, яких вони недорахувалися через збиткові тарифи.





На правах реклами