Ми у Facebook
06.07.2012, 11:22

У Рівному вчителів та секретарів сільрад вчитимуть права

У Рівному розпочала свою роботу друга «Школа права» для вчителів правознавства та секретарів сільських рад області, організована РОГО «Комітет виборців України» в рамках реалізації проекту «Осередки правової просвіти – крок до захисту прав селян» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
Під час Школи її учасники ознайомляться з правовим регулюванням у багатьох сферах вітчизняного законодавства (цивільні, адміністративні, трудові, земельні, житлові, спадкові, майнові відносини), розглядатимуть різні життєві ситуації і спільно з юристами шукатимуть відповіді на питання, отримають практичні навики підготовки процесуальних документів для звернення до судів та органів влади тощо.

Друга «Школа права» є логічним продовженням низки заходів з правопросвіти і поширення правових знань серед мешканців сільської місцевості, які організація активно проводить впродовж останніх кількох років. Так, наприклад, минулого року після проведення першої «Школи права» було відкрито п’ять сільських центрів правової інформації та консультації, в яких первинну правову допомогу односельчанам і нині надають її випускники. А минулого місяця юристи організації провели виїзні групові лекції з актуальних юридичних питань для близько 400 громадян в 23 селах з 12 районів Рівненської області.

«Проводячи подібну діяльність, ми намагаємося якомога більше наблизити мешканців сільської місцевості до актуальної і якісної, насамперед, первинної правової інформації, – каже виконавчий директор РОГО «Комітет виборців України» Микола Глотов (на фото). – Це дасть змогу підвищити їхній рівень обізнаності з правого регулювання важливих для них життєвих питань».

Друга «Школа права» складається з двох триденних сесій, які триватимуть з 4 по 6 і з 10 по 12 липня відповідно. У ній беруть участь представники Дубенського, Млинівського та Острозького районів Рівненської області. Проводитимуть навчання досвідчені юристи-практики.





На правах реклами