Ми у Facebook
09.07.2012, 15:35

Рівненський облмуздрамтеатр зіграв останню виставу. У цьому сезоні [+Відео]

Цієї неділі в Рівненському облмуздрамтеатрі зіграли останню виставу сезону 2011-2012. Завершили театральний сезон "Сватанням на Гончарівці".
Це третя постановка комедії Григорія Квітки-Основ’яненка у театрі. Вистава дуже популярна. Із часу прем’єри, початок березня, її зіграли 30 разів. На закриття театрального сезону рівняни розкупили усі квитки. Та тих, хто не встиг, колектив просить не засмучаватися, а чекати зустрічі уже восени.

Вони усі зібралися у відпустку. Двері до театру замкнуть до наступного сезону. Востаннє на сцену актори вийшли цієї неділі і зіграли "Сватання на Гончарівці". Комедія стала касовою. Прем'єра відбулася у березні цьогоріч, а її зіграли уже 30 разів. Полюбили виставу і рівняни, і у районах.

Загалом 360 вистав за сезон 2011-2012 зіграли актори облмуздрамтеатру. Так багато, каже директор, бо чимало подорожували областю.

Актори стомилися, але чи хочуть у відпустку, однозначно сказати не можуть.

Її заслужений артист України, каже, проведе удома. Допомагатиме сину із пошуками роботи. А ще перечитає усі свої ролі. Бо вже у наступному театральному сезоні їх стане більше.



На 2012-2013 запланували п'ять прем'єр. Найперше після відпусток працюватимуть над гоголівським "Ревізором". Поставить його знаковий в Україні режисер Олександр Дзекун. Перед новим роком запросять на "Солом'яного бичка" від Станіслава Лозовського. Із початком наступного року для рівненських глядачів попрацює Ігор Борис — поставить "Тіні забутих предків". Буде прем'єра і від Володимира Петріва. На малій сцені він покаже п'єсу Альфреда Угру "Шофер для Дейзі", якщо знайде перекладача з англійської, словацької чи польської.

Та в театрі не засмучуються, сподіваються, що на допомогу їм таки прийдуть і вистава оживе на рівненській сцені. Бо насправді нічого легко не буває.

Навіть під час вистав трапляються халепи. У Віктора Янчука в "Каліці" спалахнув плащ.

Рівненські актори з театром попрощаються до 15 серпня. А вже у жовтні запросять глядачів на прем'єру.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ