Ми у Facebook
10.07.2012, 13:35

У Рівному в Усті вміст аміаку перевищує норму у п'ять разів

За даними експертів, в Усті вміст аміаку вп'ятеро вищий норми. А риба в річці гине через кисневе голодування.
Про це порталу OGO.UA повідомили у Рівненському міському відділі УМВС України.

- Двадцять третього червня в акваторії річки Устя поблизу стадіону на вулиці Набережній було зафіксовано загибель водних живих ресурсів внаслідок забруднення поверхневих вод, - каже Юлія Кривульська з Рівненського МВ УМВС. - Під час обстеження водойми, на поверхні виявили трупи красноперки, окуня та плотви. За даними експертизи Рівненської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини, у відібраних матеріалах інфекційних та інвазійних захворювань не виявили. Попередній висновок загибелі риби – кисневе голодування внаслідок підвищеного температурного стану навколишнього середовища. За результатами лабораторного дослідження, вміст аміаку в Усті, при нормі 0,05 мг/л, фактично становить 0,2-0,3 мг/л. Проведеною перевіркою за фактом забруднення поверхневих вод на території річки Устя, що не спричинило забруднення підземних вод і водоносних горизонтів, джерел питних, лікувальних вод або зміну природних властивостей, Рівненським МВ УМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 242 КК України.

Наразі проводиться досудове слідство.

Нагадаємо, 23 червня місцеві рибалки помітили безліч мертвої риби поблизу берега річки Устя і повідомили про це відповідні інстанції.

Місцеві жителі кажуть: риба тут дохне часто, особливо влітку. На їх думку, це відбувається через забрудненість річки, оскільки час від часу її треба прочищати. А цього ніхто не робить.

А минулого року там, за приблизними підрахунками, загинуло біля трьох тонн риби.

Пізніше прокуратура Рівненської області провела перевірки причини замору риби у річці Устя, а також додержання законодавства про благоустрій населених пунктів.

За їх результатами, 16 червня 2011 року порушено кримінальну справу за фактом неналежного виконання своїх службових обов'язків службовими особами комунального підприємства "Рівненський міський трест зеленого господарства" за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.367 Кримінального кодексу України.

ІНШІ СТАТТІ ЗА ТЕМОЮ:

У Рівному в Усті знову масово гине риба [+Фото]
Рівне потерпає від смороду дохлої риби
У Рівному знайшли винних у заморі риби в Усті?





На правах реклами