Ми у Facebook
10.07.2012, 17:08

Рівненські піротехніки МНС в місті Дубно та Гощанському районі знешкодили небезпечні боєприпаси

5 липня в місті Дубно під час проведення земляних робіт у власному господарстві місцевий житель виявив два артилерійських снаряди калібром 76 мм часів Другої Світової війни.
Місце знахідки негайно взяли під охорону працівники Дубенського міськрайвідділу УМВС. Органи місцевої влади подали заявку на знешкодження до Територіального управління МНС у Рівненській області.

Про це OGO.ua повідомив Дмитро Мельник з ТУ МНС у Рівненській області.

Перебування більше півстоліття під землею зробило свою негативну справу, небезпечні знахідки перебували у жахливому стані. Для місцевих жителів вони становили серйозну загрозу, адже радіус ураження становив до 700 метрів, тим паче, що знайдені вони були майже в центрі міста в густо заселеному районі.

Піротехніки МНС небезпечні боєприпаси знешкодили того ж дня у спеціально відведеному місці.

А 6 липня на березі річки Горинь під залізобетонним мостом, що з’єднує Рівненський та Гощанський райони, місцеві жителі під час відпочинку виявили одну протитанкову міну ТМі-35 та 76 мм артснаряд. Для знешкодження боєприпасів прибули сапери МНС. При додатковому обстеженні території фахівці виявили ще одну протитанкову гранату. Дані боєприпаси перебували у жахливому стані із загальною масою тротилу в десять кілограмів та радіусом ураження більше півкілометра.



Лише після кількагодинних підготовчих робіт небезпечні знахідки з минулого успішно знешкодили.





На правах реклами