Ми у Facebook
12.07.2012, 10:41

Знову задуха риби в Усті [ОНОВЛЕНО]

Історія повторюється… Рік тому досить суттєвий резонанс викликав факт масової загибелі риби в Усті (в районі скверу біля мосту через Устю на залізничний вокзал). Після зливи 10 липня задуха знову повторилась.
Очевидно, причина та ж, що була і раніше: потоки води перемішали шари води в затоні Усті, додали мулу і бруду, що призвело до кисневого голодування.

Тоді після декількох сюжетів по ТБ та у газетах до цієї проблеми підключилась прокуратура, депутати та міський голова. Але як показав сьогоднішній повторний факт загибелі риби - нічого за рік не змінилось. Подібних природних катаклізмів навряд чи можна уникнути в майбутньому, але хоча б оперативно прибирали рибу, що гниє вздовж берега в сквері, де гуляють і проходять багато людей, а зовсім поряд ще і знаходиться популярна піццерія.

Задуха, очевидно, виникла ввечері 10 липня після великої зливи. Але на вечір наступного дня ще ніхто і не починав прибирання вже гниючої та протухлої риби. Картина, як говориться, не для слабодухих і не зі слабким шлунком: біля берега юшка з гнилої риби в мулі та багні з різних водоростей. По рибі лазять піявки, дрібну рибу жують жаби. Все це булькає і смердить. Брррр…

Ось фото, які зроблені мобільним телефоном о 17.40 11 червня.






Пропонуємо також фото та відео, які надав рівнянин Андрій Шевчук-Юганець:























На правах реклами