Ми у Facebook
13.07.2012, 10:41

В Україні розпочинається новий футбольний сезон [ОГЛЯД]

Емоції ЄВРО-2012 поступово вгамовуються, а гравці збірної України уже повернулись до своїх клубів і активно готуються до нового футбольного сезону. На черзі — старт Української Прем'єр-ліги та новий похід наших клубів за європейськими трофеями у Лізі Чемпіонів та Лізі Європи. Портал OGO.ua пропонує вам зорієнтуватися у вирі майбутніх футбольних подій, що відбудуться в Україні.
Офіційно новий футбольний сезон розпочався у вівторок, 10 липня, матчем за Суперкубок України. На полі стадіону "Авангард" у Луганську з’ясовували стосунки донецькі “Шахтар” та “Металург”. “Гірники”, без особливого напруження переграли “меншого брата” з рахунком 2:0 і стали володарями першого трофею сезону 2012/2013.

А уже сьогодні, 13 липня, стартує Українська Прем’єр-ліга. Цього сезону у найвищому ешелоні українського футболу традиційно стартує 16 команд із 14 міст. Нагадаємо, що за підсумками минулого сезону Прем'єр-лігу покинули київська "Оболонь" та ПФК "Олександрія". Натомість до "вишки" повернулися запорізькі "козаки" з "Металурга" та ФК "Говерла" з Ужгорода (раніше клуб виступав під назвою "Закарпаття").

Честь відкрити змагання випала сусідньому Луцьку, де відбудеться своєрідне "західне дербі" між "Волинню" та львівськими "Карпатами", що завжди відзначається безкомпромісною боротьбою.



Інші матчі зіграють матчі 14-го та 15-го липня. У ці дні також очікується декілька цікавих протистоянь, що обіцяють бути дуже напруженими.

Донецький "Металург" прагнутиме реабілітуватися перед власними уболівальниками за поразку у матчі за Суперкубок. Протистоятимуть донеччани київському "Динамо".

На інший донецький клуб, "Шахтар", чекає гра з київськими "канонірами", яка навряд чи стане для чемпіонів України легкою прогулянкою.

Відзначимо й матч двох команд, які щороку ведуть боротьбу за потрапляння у зону єврокубків – "Дніпра" й "Таврії", які зустрінуться на "Дніпро-Арені".

Розклад матчів та телевізійних трансляцій 1-го туру:

13 липня
"Волинь" (Луцьк) – "Карпати" (Львів). 19:00. Трансляція – "2+2"

14 липня
"Зоря" (Луганськ) – "Металург" (Запоріжжя). 18:00. ТК "Футбол"
"Динамо" (Київ) – "Металург" (Донецьк). 19:30. "2+2"
"Чорноморець" (Одеса) – "Говерла" (Ужгород). 20:00. ТК "Футбол"
"Металіст" (Харків) – "Іллічівець" (Маріуполь). 21:30. "2+2"

15 липня
"Ворскла" (Полтава) – "Кривбас" (Кривий Ріг). 17:00. ТК "Футбол"
"Шахтар" (Донецьк) – "Арсенал" (Київ). 19:00. ТК "Футбол", "Перший національний"
"Дніпро" (Дніпропетровськ) – "Таврія" (Сімферополь). 19:30. "2+2"

За кого нам уболівати

Востаннє свято футболу під назвою "Вища ліга" було у Рівному аж 17 років тому, коли у змаганнях брав участь рівненський "Верес". Проте, нашим уболівальникам буде за кого переживати. Серед гравців Прем'єр-ліги є й уродженці Рівненщини:



Олег Голодюк, півзахисник ФК "Карпати" (народився у с. Собіщиці Володимирецького району)



Володимир Гоменюк, нападник ФК "Арсенал" (народився у с. Бокійма Млинівського району)



Сергій Долганський, воротар ФК "Ворскла" (народився у Здолбунові)



Олег Шандрук, захисник ФК "Волинь" (народився у смт. Смига Дубенського району)

Ми когось забули? Пишіть у коментарях, доповнимо :)

Наші – у Єврокубках

У Лізі Чемпіонів цьогоріч зіграють київське "Динамо" та донецький "Шахтар", а за перемогу у Лізі Європи поборються аж 4 наших клуби – харківський "Металіст", дніпропетровський "Дніпро", київський "Арсенал" та фіналіст Кубка України – донецький "Металург".



Саме донецькі "металурги" відкриватимуть "вікно у Європу". 19 липня, у другому кваліфікаційному раунді Ліги Європи "Металург" зіграє із "Челіком" з Чорногорії.

Із третього кваліфікаційного раунду у боротьбу вступить київський "Арсенал" (перший матч – 2 серпня), а з четвертого – "Дніпро" та "Металіст".

В останній день липня з третього кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів розпочне боротьбу київське "Динамо", а безпосередньо з групового турніру стартуватиме у Лізі Чемпіон України - "Шахтар".

Портал OGO.ua й надалі інформуватиме вас про найголовніші футбольні події та бажає вам гарного футболу!

Інші статті до теми:
Андрій Шевченко ще рік гратиме у "Динамо"?
На Рівненщині шукатимуть спонсорів, щоб відновити футбольну команду
Турки хочуть купити Коноплянку за 5 мільйонів





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини