Ми у Facebook
17.07.2012, 11:08

У серпні гулятимуть на Фестивалі середньовічної культури "Стародавній Меджибіж"

"Стародавній Меджибіж" у Хмельницькій області — один з найдавніших та найвідоміших в Україні фестивалів, що відтворює на території древньої Меджибізької фортеці атмосферу Середньовіччя. Дата проведення: 24-26 серпня.
Лицарські поєдинки та масові битви супроводжуються неймовірним музичним шоу, виступами вуличних акторів, танцюристів, майстрів володіння вогнем.

На території фестивалю відтворюється справжнє середньовічне військове поселення, проходить ярмарок народних майстрів, присутня середньовічна харчевня, в якій під відкритим небом готують страви за оригінальними старовинними рецептами.

Перший фестиваль відбувся в 2003 році. За цей час його учасниками побували сотні музичних гуртів з різних країн, тисячі учасників військово-історичних клубів, десятки тисяч туристів.


Захід щорічно висвітлюється провідними телекомпаніями України, друкованими та інтернет-виданнями, активно обговорюється на тематичних форумах та в соціальних мережах.

Місце проведення фестивалю – Меджибізька фортеця, яка знаходиться у смт Меджибіж, що у 35 км на схід від м. Хмельницького, та у кілометрі від траси Хмельницький — Вінниця. Щороку дійство проводиться наприкінці серпня і приурочується до Дня Незалежності України. У цьому році фестиваль пройде 24-26 серпня.

Для гостей фестивалю передбачене місце під наметове містечко, місцеві жителі люб'язно надають кімнати у приватних садибах. Неподалік знаходиться 4-зірковий готель, автотуристичний комплекс з послугами автостоянки, автосервісу. Поруч є магазини, аптеки, інтернет, кафе.

"Стародавній Меджибіж" — унікальний фестиваль, який назавжди полюбили всі, хто хоч раз на ньому побував.

Учасники фестивалю у 2012 році:

ТРОЛЛЬ ГНЕТ ЕЛЬ (Санкт-Петербург, Росія)
Краща команда Росії, що виконує пивний фолк!

[:TEUFELSTANZ:] (Москва, Росія)
Унікальна для Росії команда, яка грає хітову та технічну середньовічну музику нового часу. Сценічна подача матеріалу відбувається у дусі брутального альтернативного Середньовіччя. Мелодика, атмосфера і енергетика музики [: TEUFELSTANZ:] не поступається за силою німецьким законодавцям стилю.

LITVINTROL (Мінськ, Білорусь)
Багато хто грає фолк-метал, але ніхто не робить це так, як LITVINTROL. Їх музика — весела та сумна, хвацька та пафосна. А щоб ще більше вирізнятися та всіх заплутати, учасники назвали свій стиль Rock'n'Troll.

IRDORATH (Мінськ, Білорусь)
Одна з найяскравіших та незвичайних гуру білоруської сцени, яка грає середньовічну музику. Але не тільки музика звертає на себе увагу, а й шоу, яке роблять музиканти, вчиняючи це як відомі європейські гурти, що грають медіевал для широкої публіки.

UNIA (Мінськ, Білорусь)
Гурт являє собою незвичайну суміш білоруських народних пісень із потужною та важкою ритм-секцією.

TerraKod (Брест, Білорусь)
Головна ідея творчого об’єднання TerraKod - це популяризація білоруської культури шляхом синтезу народної творчості з сучасними напрямками альтернативної музики.

O'Hamsters (Київ, Україна)
Весела команда, яка грає irish folk-punk та не залишає нікого байдужим до свої творчості!

РИБАЖИР (Київ, Україна)
Гурт, який буде заряджати всіх вас позитивними мелодіями реггі під час фестивалю.






На правах реклами